Från Liljevalchs till Vimmerby

Nyligen ställde hon ut på Liljevalchs vårsalong i Stockholm. Nu hänger några av den erkända konstnären Sieme Wolferts verk på Galleri Bälterska Gården i Vimmerby, som en del i Hultsfredsrundan 2019.

Konstnären Sieme Wolfert spenderar hela sommaren i sin stuga utanför järnforsen. Nu ställer hon ut på Galleri Bälterska Gården i Vimmerby.

Konstnären Sieme Wolfert spenderar hela sommaren i sin stuga utanför järnforsen. Nu ställer hon ut på Galleri Bälterska Gården i Vimmerby.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-06-26 11:30

Hultsfredsrundan 2019, som inleddes på söndagen, beskrivs som en konst- och kulturrunda i Hultsfred med omnejd. Galleri Bälterska Gården i Vimmerby är en av de medverkande aktörerna, och till Hultsfredsrundan har man lyckats locka med sig Sieme Wolfert.

Den Stockholms-baserade konstnären har en stark koppling till trakten, då hon äger en stuga utanför Järnforsen där hon vistas hela sommaren, och på tisdagen fanns hon på plats i galleriet.

– De senaste åren har jag målat mycket skogslandskap och vatten, inspirerad av naturen i östra Småland och trakterna kring Järnforsen, berättar hon.

Sieme målar företrädelsevis med akryl, men skulpterar och tecknar även mycket. De tavlor som nu visas upp på Galleri Bälterska Gården över sommaren är dels två stycken med småländskt trolskt skogsmotiv, som för tankarna till John Bauer och Elsa Beskow, samt några tavlor på temat bin.

– Jag har alltid gillat att måla djur. När jag flyttade ner hit så fick jag för mig att jag ville bidra till trakten, så jag skaffade bin och gick en biodlarkurs. Sedan blev det även att jag började måla bin.

Påverkar omgivningarna dig i ditt skapande?

– Absolut, jag är helt överväldigad av att det är så vackert här i östra Småland. När jag kommer till Stockholm kan jag inte måla sådant här, utan då blir det något helt annat – mest abstrakta Stockholms-landskap. Det är därför som jag alltid är så angelägen att komma ner hit, så jag inte tappar det, berättar Sieme Wolfert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!