Fullspäckat sommarlov väntar

På tisdagen höll SPF Seniorerna i Vimmerby sin sommaravslutning på Kröngården. Men mycket till sommarlov lär det inte bli för den aktiva föreningen.

11 juni 2019 18:00

Drygt 140 av föreningens omkring 1 141 medlemmar (varav 29 nya i år) slöt upp när SPF Seniorerna höll sommaravslutning, och tillika månadsmöte, vid Kröngården på tisdagen.

Birgitta Karlsson, ordförande i föreningen, inledde med att summera vårens aktiviteter.

– Vi har haft sång- och musikfest på folkhögskolan, varit på resor, haft studiecirklar och olika former av fysiska träningar, det har spelats boule och mattcurling, och nu när sommaren kommit så har även golfen dragit igång. Så man kan lugnt säga att vi är en aktiv förening. Och nu ska vi ha sommarlov, säger hon.

Men frågan är hur det egentligen blir med det? För innan det är dags för höst- och studieupptakt den 10 september ska det nämligen hinnas med en mängd aktiviteter.

– Det börjar direkt med boule i Källängsparken på måndagsförmiddagarna. Sedan följer bland annat friskvårdsdag i Gästgivarehagen, logdans i Bullerbyn, allsång i Källängsparken, danskommitténs resa till Gamleby, dans i Rangelstorp, tipspromenad i Tuna, månadsmöte och sommarfest i Södra Vi, fyrlänsträff i Häradsbäck, orientering vid VOK-stugan och dans i Vimmerbyparken, berättar Birgitta Karlsson.

På tisdagens sommaravslutning sjöng och spelade föreningens kör och ensemble för de närvarande. Deltagarna fick också höra kyrkoherden i Södra Vi, Anita Waernqvist, leverera en berättelse om sitt liv samt Britta Nilsson från kommunala pensionärsrådet rapportera från senaste KPR-mötet.

Dagen avslutades traditionsenligt med blomsterutdelning, fika och lotteri.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa