Även i år, den sextonde upplagan av turnén, har de ständiga medlemmarna Magnus Johansson (trumpet) och Marcos Ubeda (klaviatur) med sig Christer Sjögren som sångare. I torsdags kväll gästande de en proppfull Vimmerby kyrka.

– Kväll efter kväll får vi så mycket kärlek. Och Vimmerby var lika fantastiskt som tidigare. En full kyrka och underbar gemenskap. Vi är så glada och tacksamma för att få chansen att uppleva detta under ett par månader innan jul, säger Christer Sjögren när vi slår oss ner efter den närmare två timmar långa konserten.

Och han återkommer till just detta gång efter gång. Tacksamheten.

Artikelbild

| Christer Sjögren trivdes i Vimmerby kyrka.

– Ibland kan alla sena kvällar och långa resor vara tröttsamma, men då försöker jag tänka på hur privilegierad jag är. Jag har knappt varit hemma sedan den 8 november, men får sån enorm påfyllning av energi varje dag.

Samma konserttrio som i fjol alltså, men med många nya melodier och arrangemang. Och återigen stöttade av Storebrokören, som bland annat briljerade i ett julpotpurri men framför allt i Puccini-arian Nessun Dorma.

Annars bjöds publiken på allt från välkända julsånger och avslutande traditionella andliga sånger, till tolkningar av låtar av Leonard Cohen, Linnea Henriksson, Så Mycket Bättre-Stor och Carola. Men kanske var höjdpunkten ändå det medley med Elvis-koppling, där Christers djupa stämma och Magnus Johanssons trumpetversion av Amazing Grace fick de 400 hänförda besökarna att leverera kvällens största jubel.