– Han är i Frankrike en månad framåt, men vi ger honom ändå en applåd sa konferencier Nils-Erik Pettersson och nog tog besökarna i för att det skulle höras så långt åt Frankrike det bara gick.

Jacob Käll får utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang i flera olika föreningar och sitt arbete för att utveckla Djursdala under många år.

Det kom någonstans mellan 100 och 200 personer till den tredje Djursdaladagen där föreningarna i bygden visar sina olika verksamheter och det ordnades en hel del olika aktiviteter vid den lilla men så vackert belägna hembygdsgården.

Artikelbild

En illustration som visar hur nya mindre villor kan byggas på de tre kommunala tomter som finns i Djursdala.

Grabbarna från endurosektionen körde med sina crosscyklar i en äng intill, naturskyddsföreningen testade besökarnas kunskaper om olika arter av växter och djur. Inte alls lätt...

Det fikades, pratades och många av de yngre besökarna tog sig an utmaningen att bygga så högt torn som möjligt av tomma röda drickabackar. Den som lyckades bäst staplade hela 28 backar under sig...

Dagen till ära passade samhällsbyggnadsföreningen på att visa förslaget till nya bostäder på de tre kommunala tomterna för 100 kronor styck (!) som ligger i Backa.

– Vi tror att husen kan vara intressanta för 55-plussare som vill bo nära naturen, men inte vill hålla på med sitt stora hus, sen säljer de sitt hus så att en barnfamilj kan flytta in, säger Staffan Samuelsson.

Artikelbild

| Staffan Samuelsson och Cales Junhammar i samhällsföreningen ser stora möjligheter att ännu fler ska flytta till Djursdala. " Det är attraktivt, och vi var tidigt ute med fiber."

Ett bra samarbete med kommunen och ett lokalt husföretag gör planerna långt framme.visades

– Skriver någon kontrakt kan spaden vara i jorden snabbt, och vi har många förfrågningar efter hus i bygden, säger han.