Gymnasieelever på det samhällsvetenskapliga programmet går det första året gemensamt och väljer sedan mellan tre olika inriktningar till årskurs två. Till hösten valde ingen elev att inrikta sig på media, kommunikation och information. Därför blir det bara klasser med inriktning på beteendevetenskap och samhäll.

– Det är elva elever i klassen som börjar trean till hösten, men nu föll det så så att ingen som går ut ettan valde den inriktningen till årskurs två. Det är svårt att säga vad det beror på. Elevers intresse går alltid lite upp och ner, säger rektor Anna-Kristina Mäkitalo.

– Vi kommer dock att fortsätta att erbjuda inriktningen till de elever som börjar samhällsvetenskapsprogrammet i höst när de ska börja årskurs två, säger Anna-Kristina Mäkitalo.

Artikelbild

| Det blir ingen klass på Vimmerby Gymnasium i höst i årskurs två för samhällsprogrammet med inriktning mot media, kommunikation och information.

Victoria Axelsson har arbetat som lärare på gymnasiet sedan 1999 och känner ändå att det finns hopp för framtiden för mediainriktningen.

– Vi har länge haft fokus på att jobba med tryckt media och produktionen av vår tidning Frizon. Vi har börjat fila på ett nytt upplägg och den här situationen får bli en signal för att det är dags för förändringar, säger hon.

Vad ska ni göra annorlunda?

– Vi måste bli bredare och möta marknaden som vill ha multijournalister. Jobba mer med digitala medier och rörlig bild och podcasts. Vi har redan provat att ta in kompetens utifrån och jobba med projekt. Det är något som vi kan utveckla ytterligare, säger Victoria Axelsson.