Här ska skador på vägar åtgärdas

Gatukontoret står i startgroparna för att åtgärda beläggningen på en rad ställen runt om i Vimmerby kommun.

16 maj 2019 19:00

Arbetet kommer att till stor del bestå av att återställa beläggningen på platser som det grävts på under vintern.

– På flera platser har det grävts för att lägga ner kabel eller laga vattenledningar under vintern. Vi kan inte asfaltera vintertid så de arbetena görs nu istället. Det rör sig inte om några stora ytor, utan små på många ställen, säger Ulf Karlsson, gatuingenjör på gatukontoret i Vimmerby kommun.

Kommer detta orsaka några trafikstörningar?

– De ska inte behöva bli särskilt omfattande. Vi kommer inte att behöva stänga av vägar helt och hållet, men visst kan det bli så att man kan få vänta några minuter och det kan bli lite trångt att ta sig förbi på vissa ställen, säger Ulf Karlsson som inte vill låsa sig vid någon tidsplan för arbetet.

– Vi kommer att jobba på och beta av listan allt eftersom. När det gäller exempelvis en åtgärd som är planerad vid rondellen Lundgatan/Prästgårdsgatan så kommer den få vänta till framåt hösten så att vi slipper störa trafiken ner mot Astrid Lindgrens Värld exempelvis, säger han.

Närmast kommande beläggningsåtgärder är på Ulriksdalsvägen, från Ryttargården och norr ut till Bysjövägen, och en enskild väg utanför Fjälster där stora skador på den södra delen lagas med heltäckande åtgärder.

– Utöver det är kollegor från gatukontoret ute och åtgärdar mindre hål och skador på vägar kontinuerligt. I dagarna görs även arbete med att bättra på målningen av linjer för övergångsställen och andra markeringar, säger Ulf Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa