Innan Ann-Britt Frost hunnit till femton är det bra sväng i gänget som dansar linedance till i stora salen i Fabriken i Vimmerby. Just det här introt är till "Honky tonk stomp".

– Vi har lärt oss fem danser riktigt bra, plus två till för att vi ville göra något annat, men det är också linedance, så egentligen kan vi sju danser, säger Ann-Britt Frost.

Hon leder kursen i linedance i regi av Vuxenskolan efter ett initiativ från SPF Seniorerna i Vimmerby.

Artikelbild

| Håkan Svensson tycker det är preics lika kul med linedance som han trodde när han såg en uppvisning på et SPF-möte.

Det började med en uppvisning på SPF:s höstupptakt i Frödinge. Det väckte ett intresse hos många. Sen dess har drygt 20 pigga pensionärer släppt loss på dansgolvet och lärt sig den ena dansen efter den andra. Varje dans har nämligen sin egen stegbeskrivning.

– Man behöver inte ha någon att dansa med för att vara med, och det kan bli uppåt 8 000 steg på ett tvåtimmarspass, säger Ann-Britt Frost.

Än så länge är det bara en man bland de 22 deltagare. Det är Håkan Svensson som är glad över att han tog chansen att vara med.

– När jag såg uppvisningen på ett SPF-möte blev jag sugen och ville prova och det är verkligen kul, och vilken skön musik sen. Dessutom är de här två timmarna ett riktigt bra träningspass, säger han och hoppas nu att fler män är sugna på att stampa igång en linedance.

Artikelbild

| Varje dans har sin egen stegbeskrivning.

Nu var det här det sista passet i den här omgången på totalt sex pass.

– Jag orkar inte riktigt mer just nu, men vi får se hur det blir till våren, då kanske vi kör igen, säger Ann-Britt Frost.