Hotade att döda och gräva ner kvinna

Mannen tog stryptag på kvinnan och tryckte ner henne mot golvet och sa att han skulle döda henne. Vid ett annat tillfälle slog han henne flera gånger i ansiktet och hotade att gräva ner henne. Nu döms 45-åringen till sex månaders fängelse.

12 februari 1919 11:37

Mannen greps och häktades efter den senaste händelsen som enligt domen inträffade i en bostad i en mindre ort i Vimmerby kommun i januari år. Båda hade druckit en del alkohol och mannen uppger att han även rökt hasch tidigare under dagen. När kvinnan ville gå och lägga sig stoppades hon av 45-åringen som tryckte ner henne på golvet mellan soffbordet och TV-bänken i bostaden och sa flera gånger att han skulle döda henne. Han höll ett hårt grepp om hennes hals och kvinnan uppger till tingsrätten att hon trodde att hon skulle dö. Hon tog enligt domen en ljuslykta och slog i huvudet på mannen för att få slut på misshandeln.

Vid ett annat tillfälle sommaren 2017 var paret hos en bekant i en annan del av kommunen. Då tvingade 45-åringen med kvinnan i en bil och sa att han skulle gräva ner henne. Han slog henne med flera knytnävsslag i ansiktet, allt enligt domen.

Vid ytterligare en sammankomst i februari i fjol där det också förekom en del alkohol kom mannen i delo med en annan man när de diskuterade kvinnomisshandel. Det ledde till att 45-åringen slog den andra mannen i ansiktet.

På tisdagen dömdes 45-åringen av Kalmar tingsrätt för sammanlagt fyra fall av misshandel, två fall av olaga hot, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott till fängelse i sex månader.

45-åringen ska också betala ett skadestånd på 46 000 kronor till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa