Busväder drar in – så mycket snö väntas

Efter några härliga soliga dagar kommer det busväder till vårt område. All form av vårkänslor kan komma att begravas i ett täcke av en decimeter blötsnö de närmsta dagarna.

Under tisdagsnatten drar snöfallet in över vårt område.

Under tisdagsnatten drar snöfallet in över vårt område.

Foto: TT

Vimmerby/Hultsfred2023-03-06 21:00

SMHI har utfärdat en gul varning för Vimmerby och Hultsfred, vilket innebär att vädret kan ställa till en del problem. Vimmerby Tidning ringde upp Emma Rosengren, meteorolog på SMHI.

– För er del så börjar snöfallet röra sig in under natten till tisdag och det ser ut att hålla i sig fram till onsdag morgon, säger hon. 

Tillsammans med snöfallet så väntas det bli rejält blåsigt.

– Lågtrycket ser ut att passera ganska rakt över er egentligen, det gör att det blir lite mindre blåsigt här jämfört med resten av området. Det ser ut att vara lokalt hårda vindbyar under tisdagsmorgonen, men sedan ser det lite lugnare ut under dagen. Men sen blir det blåsigare framåt kvällen. 

Temperaturen kan leta sig upp till någon plusgrad under tisdagen, vilket innebär att den snö som faller kan bli blöt och tung. Runt en decimeter snö kan komma, under tidvis kraftigt snöfall. 

– Under onsdagskvällen och ett tag framöver så ser det ut att vara lite mer minusgrader. Det finns en risk att det blir lite halka också lokalt i samband med det här, säger Rosengren. 

Den gula varningen gäller fram till onsdag eftermiddag. SMHI varnar för att trafiken kan påverkas av vädret, med halka, snömodd, dålig sikt och drivbildning. Det finns risk för förseningar inom kollektivtrafiken. Elförsörjningen kan komma att påverkas när snön faller på grenar och elledningar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!