Glädjebesked för lokala företaget – kommer nyanställa

Region Kalmar län är klar med den nya trafikupphandlingen. Bland vinnarna finns det Vimmerbybaserade företaget Nilsbuss. Nu avslöjar vd Anders Fransson att runt 20 personer kommer nyanställas i Vimmerby och Hultsfred.

Vimmerbybaserade Nilsbuss är ett av företagen som vunnit Region Kalmar läns nya trafikupphandling. "Det är känns bra och jag är nöjd över paketen som vi har fått", säger vd Anders Fransson.

Vimmerbybaserade Nilsbuss är ett av företagen som vunnit Region Kalmar läns nya trafikupphandling. "Det är känns bra och jag är nöjd över paketen som vi har fått", säger vd Anders Fransson.

Foto: Jenn Hultberg/arkiv

Vimmerby/Hultsfred2024-06-18 11:46

Under tisdagen gick Region Kalmar ut med nyheten att en ny trafikupphandling är avslutad. Åtta företag kommer att köra Kalmar länstrafiks färdtjänst, sjukresor, resor till anpassad skola och närtrafik mellan 2026 och 2031. Ett av företagen är Nilsbuss. Totalt ligger upphandlingens värde på 910 miljoner och avtalen avser nya fordon och de entreprenörer som tilldelas uppdraget.

– Det är alltid roligare att vinna i hemmaregionen eftersom vi är ett Vimmerbyföretag. Nu vann vi bland annat Vimmerby och Hultsfred, säger Anders Fransson.

undefined
"Vi vann även nere i Nybro, Emmaboda och däromkring. De är också som hemmaorter för mig. Vi finns redan på de här ställena, men nu blir det mer trafik", säger Anders Fransson.

Vad konkret innebär det för er?

– Det innebär att vi stationerar fler fordon och anställer mer folk.

Hur många tjänster rör det sig om?

– Det är ett väsentligt antal. Exakt hur många har jag inte hunnit räkna på än. Men i den här regionen kring tio förare i Vimmerby och åtta-nio i Hultsfred. Så runt 20 förare på heltidstimmar.  Det är också elva fordon som ska till. Sex i Vimmerby och fem i Hultsfred.

När kommer ni börja anställa?

– Först och främst är det 10 dagars överklaganstid innan vi skriver avtal. Sedan kommer vi börja titta på att beställa fordon. Där är det ungefär ett års leveranstid. Sedan börjar vi titta på personal framåt hösten. Det finns säkert de som kommer att höra av sig. Då försöker vi binda upp dem på en gång.

Vad innebär det här för utmaningar?

– Att hitta personal så att vi får ihop tillräckligt med folk och bra folk. Annars kan jag inte se några speciella utmaningar.

Upphandlingen

Totalt berör upphandlingen 109 fordon, samtliga 100 procent fossilfria. Trafikstart sker första januari 2026. De trafikföretag som vann upphandlingen i länet är Bergkvarabuss AB, Buss i väst AB, City Taxi Kronoberg, Flexbuss Sverige AB, Gamleby Taxi och buss AB, Nettotaxi AB, Nilsbuss AB samt Växjö Safety Taxi AB.

Källa: Region Kalmar Län

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!