Så blir vädret i Vimmerby och Hultsfred i helgen

Kan väderleken vara den lek som svänger allra snabbast? Under natten mot fredagen väntas skurar med inslag av åska i Vimmerby och Hultsfred, men lagom till helgmyset ser det ut att bli sol.

Efter regn kommer solsken. Under fredagsnatten och fredagsmorgonen förväntas skurar med inslag av åska - sen kommer solen.

Efter regn kommer solsken. Under fredagsnatten och fredagsmorgonen förväntas skurar med inslag av åska - sen kommer solen.

Foto: TT

Vimmerby/Hultsfred2024-08-29 21:00

Under torsdagen utfärdade SMHI en gul varning för åskoväder i nordvästra Götaland och delar av västra Svealand. Här i våra trakter är ingen varning av den typen utfärdad, men vi lär få en släng av det ändå. En kallfront är på väg västerifrån.

– För er del av Småland innebär det att det väntas komma in lite skurar under natten mot fredagen eller tidigt på morgonen, som fortsätter in under förmiddagen. De kan ha vissa åskinslag, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI.

Men busvädret ska inte hålla i sig särskilt länge. Redan framåt eftermiddagen säger prognosen att det ska klarna upp. 

– Det ser ut att bli en solig helg, med en temperatur över tjugo grader både lördag och söndag.

Redan nu finns en varning om risk för skogsbrand utfärdad i vårt område, och den kan öka i helgen i och med det soliga vädret.

Är det eventuella åskvädret en bidragande riskfaktor?

– Om det bara kommer regn så dämpas ju brandrisken, men nu förväntas vi få in åska och om den slår i backen där det är väldigt torrt kan det i värsta fall starta bränder. Med det sagt går det åt båda hållen med det förväntade vädret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!