Kommunen väljer bort det klassiska 0492-numret

Om mindre än två veckor byter Vimmerby kommun, Vimarhem och Vemab telefonnummer. Då försvinner det klassiska 0492-numret. Även Hultsfreds kommun byter nummer.

Ska du ringa till Vimmerby kommun? Då är det snart 010-nummer som gäller, istället för 0492.

Ska du ringa till Vimmerby kommun? Då är det snart 010-nummer som gäller, istället för 0492.

Foto: Arkiv/TT

Vimmerby/Hultsfred2023-10-31 08:11

"Förändringen är en del av kommunens digitala utveckling och sker mot bakgrund av en gemensam upphandling av telefonitjänster tillsammans med andra myndigheter i Kalmar län. Nummerbytet avser riktnummer och förvalsnummer, det vill säga alla fasta telefonnummer. Mobiltelefonnummer kommer inte att bytas", skriver Vimmerby kommun i ett pressmeddelande.        

Det innebär att 0492 kommer ersättas av 010-35. Därefter är numret till respektive person eller avdelning intakt.       

"Officiellt datum för nummerbytet är den 12 november. Men redan nu är de nya numren aktiva och arbete pågår med att ändra, uppdatera och informera", skriver kommunen.      

För att undvika missförstånd kommer de som ringer det gamla 0492-numret mötas av ett talsvar med information om nummerbytet. Talsvaret kommer vara aktivt i tolv månader.      

I Hultsfred slopas alla 0495-aknytningar som är kopplade till kommunen, Östra Smålands Kommunalteknikförbund, Hultsfred Bostäder, Hultsfreds Kommunala Industri AB och Additivt Teknikcenter.       

"Bytet planeras att genomföras under helgen 18-19 november och under den perioden kan det förekomma tillfälliga störningar i telefonin. Alla telefonnummer planeras vara i bruk den 20 november", skriver kommunen i ett pressmeddelande.                                       

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!