KLT tillsätter extern utredning – efter explosionerna

I mitten av nästa vecka öppnar KLT upp närtrafiken igen. Däremot är det fortsatt stopp för färdtjänstresor.

Vimmerby/Hultsfred2024-05-31 15:50

Det meddelar Kalmar länstrafik i ett pressmeddelande.

"Från och med den 5 juni öppnar Kalmar länstrafik nu upp närtrafiken successivt i stora delar av Kalmar län men med begränsad kapacitet. Det innebär att närtrafiken körs en tur in och en tur tillbaka vissa dagar, på orter där Kalmar länstrafik har möjlighet till att använda andra fordon som finns tillgängliga", skriver KLT

– Det är glädjande att vi successivt kan öppna närtrafik i stora delar av Kalmar län. Anledningen till att vi öppnar upp närtrafiken och inte färdtjänsten är för att vi inte har fordonsresurser i dagsläget för att köra färdtjänstresor. Vi arbetar intensivt med att hitta lösningar för färdtjänsten så snart som det är möjligt men ber att få återkomma om en ny prognos när verksamheten kan vara i gång igen, säger Mattias Ask, trafikdirektör.

Samtidigt meddelar KLT att det ska genomföras en extern utredning, efter den senaste tidens gasexplosioner i Nybro.

– Tillsättandet av den externa granskningen bidrar till vårt arbete att hålla en god transparens i uppföljningen av hela processen och hanteringen av detta ärende. Det ger oss också en viktig möjlighet att få fram identifierade förbättringsområden som kan bidra till ett lärande inför framtida upphandlingar och säkerhetsarbete, säger Mattias Ask.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!