Gick du på årets lokala aprilskämt?

Ett 20-våningshus byggs i centrala Vimmerby, kommunen byter ut ekorren mot en bäver i sin logotyp och en restaurang i Hultsfred testar 3D-printat kött. Eller?

Vimmerby kommun lanserade en ny logotyp med en bäver, medan Fastighetsbyrån meddelade att ett höghus ska byggas i centrala Vimmerby.

Vimmerby kommun lanserade en ny logotyp med en bäver, medan Fastighetsbyrån meddelade att ett höghus ska byggas i centrala Vimmerby.

Foto: Skärmklipp från Facebook

Vimmerby/Hultsfred2024-04-01 14:45

Under måndagen dök flera uppseendeväckande lokala nyheter upp i sociala medier. Till exempel lanserade Vimmerby kommun en ny logotyp där ekorren i kommunvapnet hade bytts ut mot en bäver.

– Att valet föll på just bävern är främst för att djuret besitter egenskaper som kommunen värdesätter högt, till exempel samarbetsförmåga och mod. Genom bävern kan vi tydligare förmedla våra värderingar och vår vision, kommenterade kommunikationschefen Simon Roth.

undefined
Vimmerby kommun lanserade en ny logotyp med en bäver, medan Fastighetsbyrån meddelade att ett höghus ska byggas i centrala Vimmerby.

Att bävern är Smålands landskapsdjur har också spelat in, fortsatte kommunen, som meddelade att processen med att uppdatera skyltar, bilar och trycksaker skulle starta omedelbart.

I kommentarsfältet visade flera Vimmerbybor att de hade koll på dagens datum.

"Om det hade varit en utter, så hade jag kanske gått på aprilskämtet!", skrev exempelvis en person som visste vilket djur som egentligen är Smålands landskapsdjur.

Fastighetsbyrån var också på skämthumör.

"Efter mycket spekulationer kan vi idag äntligen presentera den nya beslutade planen för "kiosken" i centrala Vimmerby", skrev Fastighetsbyrån som meddelade att ett 20-våningshus med totalt 46 bostadslägenheter plus en galleria ska byggas på platsen.

undefined
Vimmerby Camping berättade att ett integrerat vatten- och strandvärmeskydd ska garantera en vattentemperatur på 21 grader året runt.

Även Vimmerby Camping ville vara med i leken. Campingen basunerade ut att de tillsammans med regionen och kommunen ska installera ett "integrerat vatten- och strandvärmeskydd" som gör det möjligt att hålla en vattentemperatur på 21 grader året runt.

"Installationen kommer ske under vecka 27 t.o.m. vecka 30 då stranden och badet kommer vara avstängt för allmänheten."

Initiativet möttes av flera glada tillrop i kommentarsfältet, även om de flesta verkar ha genomskådat skämtet.

"Synd att det är 1:a april! Vilken dröm det hade varit", skrev en av badgästerna.

undefined
I Hultsfred hade både Hos Annika och Ica Nära Mathuset matrelaterade aprilskämt.

I Hultsfred efterlyste restaurangen Hos Annika deltagare till en testpanel.

"Jag såg på mästerkockarna och fick idén att prova på att laga mat med 3D-printat kött. Det här är helt nytt för mig och behöver därför en testgrupp som vill proväta maten tillsammans med mig", skrev Annika Stagård.

Ica Nära Mathuset i Hultsfred bjöd på ett annat matrelaterat aprilskämt.

"Är du en av många som förbryllas över varför det kallas för "en ring falukorv", när det faktiskt är en halvcirkel", skrev matbutiken som meddelade att de nu fått hem "den riktiga falukorvsringen" utan glapp, snören och lösa ändar.

undefined
Vimmerby Hockey skämtade om en ny jumbotron i ishallen.

Vimmerby Hockey meddelade att en ny jumbotron – 3,8 meter bred och 2,7 meter hög – äntligen kommit på plats i ishallen, efter ett febrilt arbete under påskhelgen. Lagom till hemmapremiären i kvalserien ska den tas i drift, lovade klubben.

– Det kommer skapa en sjukt häftig atmosfär och upplevelse i arenan, kommenterade Pelle Johansson, sportchef i VH.

HR-appen i Vimmerby presenterade en ny funktion i appen – Tinder.

"Nu kan du svajpa höger eller vänster för att matcha med kollegor, planera lunchdejter eller kanske hitta din nya livspartner."

undefined
Roxx och HR-appen lanserade satsningar på en bricktidning respektive Tinder-funktion i appen.

Dessutom lanserade Roxx en bricktidning, efter 37 års planering. Karaktärshotellet uppges ha ensamrätt på förstautgåvan i två månader innan konceptet släpps fritt på marknaden.

– Det känns riktigt bra i hjärtat att Roxx nu blir en betydande samhällsmotor som bidrar till läsning, kunskap och inte minst skratt, sa vd:n Jakob Andersson i en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!