OvÀdret pÄ vÀg in: Kan komma 40 till 60 millimeter lokalt

En gul vÀdervarning har utfÀrdats av SMHI. OvÀdret berÀknas dra in över Vimmerby och Hultsfred under tidig eftermiddag. "Lokalt kan det bli 40 till 60 millimeter", berÀttar Lisa Frost, meteorolog pÄ SMHI.

"Det Àr en gul varning för att det kan komma stora regnmÀngder pÄ kort tid", berÀttar Lisa Frost pÄ SMHI. RegnovÀdret berÀknas dra in över Vimmerby och Hultsfred vid 13-14 tiden idag, onsdag.

"Det Àr en gul varning för att det kan komma stora regnmÀngder pÄ kort tid", berÀttar Lisa Frost pÄ SMHI. RegnovÀdret berÀknas dra in över Vimmerby och Hultsfred vid 13-14 tiden idag, onsdag.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby/Hultsfred2024-07-10 12:24

– Vi har en gul varning för skyfallsliknade regn. Det kan ocksĂ„ vara inslag av Ă„ska i det hĂ€r. För er del ser det ut att dra in tidig eftermiddag. Om kanske en till tvĂ„ timmar, berĂ€ttar Lisa Frost vid klockan 12 och berĂ€ttar att regnomrĂ„det redan dragit sig in över delar av Sverige. 

– Det har redan dragit in över VĂ€stkusten och ska röra sig nordost över sĂ„ gott som hela södra delarna av landet nu under kommande dygn. Det kan dröja sig kvar Ă€ven under natten mot torsdagen innan det drar vidare bort. 

Hur mycket regn kan vi vÀnta oss i Vimmerby och Hultsfred?

– Det kommer vara stora lokala variationer i hur mycket regn som faller. DĂ€r det blir som mest Ă€r det upp till 60 millimeter. Exakt var Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga. Men att det skulle kunna komma sĂ„ mycket nĂ„gonstans i omrĂ„det Ă€r troligt för sĂ„ ser det ut enligt prognosen. 

Hur ser prognosen ut framÄt?

– NĂ€r det hĂ€r regnet har dragit vidare Ă€r det skurar som vĂ€ntar imorgon och in i helgen Ă€r det fortsatt ostadigt. Det finns regnomrĂ„den som kommer att passera in dĂ„. Vi Ă€r inne i en ostadig vĂ€derperiod just nu. Men samtidigt Ă€r det varmare luft sĂ„ det blir Ă€ndĂ„ sommartemperaturer dagtid pĂ„ 20-25 grader.

Men ihÄllande solsken fÄr vi vÀnta pÄ?

– Det Ă€r lite varannandagsvĂ€der. Fredag ser ut som att kunna bli en mellandag med uppehĂ„ll och temperaturer uppemot 25 grader. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!