Ovädret på väg in: Kan komma 40 till 60 millimeter lokalt

En gul vädervarning har utfärdats av SMHI. Ovädret beräknas dra in över Vimmerby och Hultsfred under tidig eftermiddag. "Lokalt kan det bli 40 till 60 millimeter", berättar Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

"Det är en gul varning för att det kan komma stora regnmängder på kort tid", berättar Lisa Frost på SMHI. Regnovädret beräknas dra in över Vimmerby och Hultsfred vid 13-14 tiden idag, onsdag.

"Det är en gul varning för att det kan komma stora regnmängder på kort tid", berättar Lisa Frost på SMHI. Regnovädret beräknas dra in över Vimmerby och Hultsfred vid 13-14 tiden idag, onsdag.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby/Hultsfred2024-07-10 12:24

– Vi har en gul varning för skyfallsliknade regn. Det kan också vara inslag av åska i det här. För er del ser det ut att dra in tidig eftermiddag. Om kanske en till två timmar, berättar Lisa Frost vid klockan 12 och berättar att regnområdet redan dragit sig in över delar av Sverige. 

– Det har redan dragit in över Västkusten och ska röra sig nordost över så gott som hela södra delarna av landet nu under kommande dygn. Det kan dröja sig kvar även under natten mot torsdagen innan det drar vidare bort. 

Hur mycket regn kan vi vänta oss i Vimmerby och Hultsfred?

– Det kommer vara stora lokala variationer i hur mycket regn som faller. Där det blir som mest är det upp till 60 millimeter. Exakt var är svårt att säga. Men att det skulle kunna komma så mycket någonstans i området är troligt för så ser det ut enligt prognosen. 

Hur ser prognosen ut framåt?

– När det här regnet har dragit vidare är det skurar som väntar imorgon och in i helgen är det fortsatt ostadigt. Det finns regnområden som kommer att passera in då. Vi är inne i en ostadig väderperiod just nu. Men samtidigt är det varmare luft så det blir ändå sommartemperaturer dagtid på 20-25 grader.

Men ihållande solsken får vi vänta på?

– Det är lite varannandagsväder. Fredag ser ut som att kunna bli en mellandag med uppehåll och temperaturer uppemot 25 grader. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!