Sex miste körkortet i polisens hastighetskontroller

Sex bilförare i Vimmerby och Hultsfred blev av med körkortet förra veckan när polisen satsade extra på hastighetskontroller. Totalt åkte 300 bilister fast för fortkörning i polisområdet. Det är flest böter jämfört med alla andra lokalpolisområden i landet.

Polisens insatser mot fortkörning förra veckan gav resultat. Sex förare i Hultsfred och Vimmerby körde så fort att de blev av med körkortet. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Polisens insatser mot fortkörning förra veckan gav resultat. Sex förare i Hultsfred och Vimmerby körde så fort att de blev av med körkortet. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Foto: Daniel Bennelid

Vimmerby/Hultsfred2023-09-25 14:50
undefined
Fredrik Westerholm är trafikansvarig i lokalpolisområde Västervik och konstaterar att polisen varit på tå under trafikveckan som gått och det är främsta orsaken till att flest bilister bötfällts jämfört med resten av landet.

– Engagemanget hos poliserna som varit i tjänst under veckan har varit fantastiskt högt och det är snarare engagemanget som ligger bakom det stora antalet hastighetsböter än att bilförare i Norra Kalmar län skulle köra fortare än i övriga Sverige, summerar Fredrik Westerholm, trafikansvarig i lokalpolisområde Västervik i ett pressmeddelande.

Där framgår också att polisen inte haft någon särskild resurs avsatt för trafikveckan, utan patrullerna har haft kontrollerna mellan andra mer akuta uppdrag. Totalt har polisen haft ett hundratal kontroller i polisområdet som förutom Vimmerby och Hultsfreds kommuner också består av Västervik, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås.

– Kontrollerna har varit jämt fördelade mellan kommunerna, redogör Fredrik Westerholm.
Det innebär drygt 15 kontroller per kommun. Främst har bilisterna på vägar med en hastighetsbegränsning på 60-90 kilometer prioriterats.

– Vi har även haft några kontroller inne i samhällen.

Totalt har 300 bilister tagits för fortkörning. 47 av dem i Hultsfreds kommun och 40 i Vimmerby kommun. Sammanlagt har sex bilförare i de båda kommunerna fått körkortet indraget.

Flera påverkade bilförare har också fastnat i polisens kontroller. En i Vimmerby och två i Hultsfred. I Hultsfred har även en förare som saknade körkort stoppats

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!