Här är månadens mest lästa reportage

Missat något i nyhetsflödet i semesterbubblan? Vi har samlat juli månads mest lästa artiklar på vimmerbytidning.se.

Madde Knutsson berättade om sin ovanliga sjukdom, MCAS.

Madde Knutsson berättade om sin ovanliga sjukdom, MCAS.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby/Hultsfred2024-08-01 16:00

Allra mest läst blev reportaget om 30-åriga Madde Knutsson som firade med champagne när hon diagnosticerades med en ovanlig sjukdom, efter lång tids oro. "Äntligen fick jag svar på varför jag haft så konstiga symtom i kroppen i alla år".

undefined
Madde Knutsson berättade om sin ovanliga sjukdom, MCAS.

HÄR hittar du artikeln igen!

På andraplats bland juli månads mest lästa artiklar på Vimmerby Tidnings sajt, hittar vi artikeln om hur en anställd på Astrid Lindgrens Värld utsattes för misshandel. En man i 25-årsåldern blev förd med ambulans från platsen. "Det var en medarbetare till oss som råkade ut för bråket", berättade vd:n Jocke Johansson.

undefined
Ett slagsmål utbröt vid Astrid Lindgrens Värld i juli månad. Bilden är en genrebild.

HÄR hittar du artikeln igen!

Något som också engagerade våra läsare i juli var nyheten om när namnet på ishallen skulle bytas. Hansson Konsult & Konstruktion försvann inte bara som arenanamn i Vimmerby. Patrik Hansson berättade även att han skulle lägga ner företaget. "Jag har tagit anställning på ett annat stort bolag", sade han.

undefined
Vimmerby ishall byter namn – nytt företag köper rättigheterna, sapporterade vi tidigare i somras.

HÄR hittar du artikeln igen!

Boendeanläggningen Oxgården köptes upp av Astrid Lindgrens värld. Prislappen landade på 33 miljoner kronor. "Läget är super, och blev ännu bättre sedan vi förvärvade Näs 2017. Här ser vi stora möjligheter!, sade Jocke Johansson om köpet.

undefined
Staffan Samuelson, Oxgården och Joacim Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld. "Det är en väldigt välskött och fin anläggning", sade ALV:s vd Jocke Johansson.

HÄR kan du läsa artikeln igen!

Man kan ana ett tema kring läsarintresset i juli månad. Sagoparken och turistmagneten ALV landar här in på en tredje gång på topp 5-listan över mest lästa artiklar i juli månad. Denna gång handlade det dock om skådespelarna bakom rollerna.

undefined
Skådespelare i Astrid Lindgrens värld berättade om hur livet som säsongsjobbare i parken såg ut, även utanför arbetet. Adrian Tápias Cabarcás, Jonatan Wedberg Kilnäs och Casper Ericson är några av de hundratals som spenderar sin sommar i säsongsbubblan.

HÄR kan du läsa artikeln igen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!