På pizzeria Palma i Vimmerby pågår förberedelserna för fullt, och syskonen Melissa och Fredrik Ilo berättar att man laddat upp med åtminstone tre gånger så mycket råvaror som vanligt.
– Ost, skinka, deg, såser, pizzasallad och så vidare. Vi fyller upp med alltihop, säger Fredrik.
I köket jobbar 6-7 personer, till skillnad från 4 en vanlig helg. I vanliga fall har man en utkörningsbil men på nyårsdagen har man tre.
– Nyårsdagen är väldigt viktig för oss. Vi vill att alla som vill ska få smaka på våra pizzor, att de ska tycka om dem och få dem bra levererade, säger Melissa.
Fredrik gissar att man, om det blir en bra dag, säljer mellan 350 och 400 pizzor. På grund av trycket kan väntetiden bli längre än vanligt.
– Om det är väldigt många som beställer samtidigt, mellan 40 och 60 minuter som mest. Familjepizzor skulle jag säga är den vanligaste beställningen. Kebabpizza och Margherita, säger Melissa.
Vilken är den sjukaste beställningen ni fått?
– Vi har en kund som beställer Margherita och kör på allt vi har, sparris, kronärtskocka, gorgonzola och blandade såser, säger Fredrik.
Även på Pizzeria Venezia i Hultsfred förväntas ugnarna gå varma på den klassiska "pizzahögtiden", det säger Sami Afran vars fru äger restaurangen.
– Det ser ut att bli en jättebra dag, som vanligt. Vi har förberett oss extra och sett till att vi har ordning och reda med både personal, deg och sådana saker, säger han inför nyårsdagen.
Hur många pizzor tror du att ni kan sälja?
– Jag vet inte exakt faktiskt, det är alltid olika. Men det är många fler än en vanlig dag.