Så firar de lokala profilerna på nyårsafton

Nyårshelgen är här! Vimmerby Tidning har frågat tio lokala profiler hur de kommer fira in det nya året – och vad de hoppas mest på 2024.

Linda Carlsson, Elisabeth Wolmeryd, Johan Carlsson, Alfred Svensson, Sara Jonasson, Helen Nilsson, Anders Melin, Christian Ryning, Pelle Lindqvist och Martina Andersson är med i Vimmerby Tidnings stora nyårsenkät.

Linda Carlsson, Elisabeth Wolmeryd, Johan Carlsson, Alfred Svensson, Sara Jonasson, Helen Nilsson, Anders Melin, Christian Ryning, Pelle Lindqvist och Martina Andersson är med i Vimmerby Tidnings stora nyårsenkät.

Foto: Vimmerby Tidning/Arkiv

Vimmerby/Hultsfred2023-12-31 07:00
undefined
Helen Nilsson.

Helen Nilsson
Ks-ordförande i Vimmerby
Hur firar du nyår? "Jag kommer att fira in det nya året i Vimmerby som traditionen bjuder. God mat och goda drycker. Det gör jag och min man tillsammans med min syster och hennes man. Det blir ett trevligt avslut på det gamla och en bra början på det nya."
Vad hoppas du på 2024? "Jag önskar oss ett bättre 2024 än 2023, ett snällare och godare år, slut på krig och oroligheter. En tryggare värld åt allas våra barn. Det gör ont att se hat och ondska, lidande och död. Så med detta önskar jag oss alla ett godare år!"

undefined
Alfred Svensson.

Alfred Svensson
Skådespelare från Tuna
Hur firar du nyår? "Nyår i år blir på Gran Canaria av alla ställen. Mina svärföräldrar har ett ställe där och är på plats nu, så då tänkte jag och min fru åka dit och hälsa på. Det var länge sedan vi reste någonstans så det blir härligt att komma till lite sol."
Vad hoppas du på 2024? "Spontant hoppas jag att livet fortsätter på samma sätt som det gör. Jag tycker att jag har haft ett kanonbra 2023. Både jobbmässigt och familjemässigt. Jag gifte mig i september och det är det mest fantastiska jag gjort i mitt liv. Något sådant har jag inte att vänta nu men jag hoppas att 2024 kommer fortsätta i samma positiva anda."

undefined
Martina Andersson.

Martina Andersson
Chef på Vimmerby Stadshotell
Hur firar du nyår? "Jag kommer fira med goda vänner och familj här i Vimmerby. Vi är ett gäng som brukar fira ihop, äta trerätters och ibland hitta på någon aktivitet på dagen, som att åka pulka och grilla. Vad vi kommer hitta på i år beror på vädret. Vi kommer även besöka torget och se ljusshowen som Vimmerby Camping anordnar."
Vad hoppas du på 2024? "Jag hoppas att vi på Vimmerby Stadshotell lyckas ännu mer med att bli en destination att åka till året runt. Vilket vi strävar efter genom restaurang, spa och hotell. Privat hoppas jag på att komma iväg och se världen lite igen och att umgås med de jag tycker om."

undefined
Anders Melin.

Anders Melin
Vd på Ljunghäll
Hur firar du nyår? "Nyår ska jag fira tillsammans med vänner hemma i Alingsås. Vi har firat tillsammans i många år så det har blivit lite av en tradition. Vi kommer ha en trerättersmeny. Först blir det hummersoppa, sedan torsk och därefter pannacotta."
Vad hoppas du på 2024? "Jag hoppas att utvecklingen med Ljunghäll kommer fortsätta gå bra. Och att vi i samhället kan få ner polariseringen och istället kommer samman." 

undefined
Linda Carlsson.

Linda Carlsson
Vd på Materialmännen
Hur firar du nyår? "Enligt tradition så firar jag nyår i fjällen tillsammans med mina föräldrar, min fru och mina barn. Familjen har haft en stuga i Trysil sen 1980 och vi är alltid där – så länge det inte är en pandemi eller nåt annat stort som kommer i vägen. Det blir mysbrallor på, nån stänkare framåt eftermiddagen, trerätters och raketer.
Vad hoppas du på 2024? "En förbättrad konjunktur. Då mår mina företag bättre och livet blir mycket roligare."

undefined
Pelle Lindqvist.

Pelle Lindqvist
ICA-handlare i Vimmerby
Hur firar du nyår? "Nyår kommer jag att fira tillsammans med ett gäng kompisar i vår stuga på Öland. Det blir några dagar med matlagning och lite gott häng."
Vad hoppas du på 2024? "Jag önskar att vi får komma igång med våra förnyelseplaner för butiken. För övrigt får man hoppas att alla runtomkring en får vara friska och krya."

undefined
Sara Jonasson.

Sara Jonasson
Frisör i Hultsfred
Hur firar du nyår? "Jag ska fira med nära och kära i Vimmerby. Vi har inte bestämt menyn än, men det blir kött."
Vad hoppas du på 2024? "Vi har precis köpt hus och hållit på mycket med renoveringar, så jag hoppas på ett lugnt år. Jag vill ha lugn och ro och satsa på familjen nästa år."

undefined
Johan Carlsson.

Johan Carlsson
Idrottsprofil från Vimmerby
Hur firar du nyår? "Det här året blir det ett annorlunda firande. Jag ska till Scandinavium i Göteborg och kolla på junior-VM i hockey. På söndag är det två matcher: Sverige–Finland och Kanada–Tyskland."
Vad hoppas du på 2024? "Det får blir det kanske klyschigaste svaret man kan ge: Att kriget mot Ukraina och att kriget på Gaza upphör. Det här världskriget som håller på att uppstå får gärna sluta. Sportmässigt hoppar jag att AIK Fotboll får ihop det bättre den kommande säsongen, att Vimmerby Hockey går till minst kvalserien och att Vimmerby IF vinner KM i futsal.

undefined
Elisabeth Wolmeryd.

Elisabeth Wolmeryd
Delägare Vimmerby Camping
Hur firar du nyår? "Vi kommer gå fackeltåg och ha ljusshow på torget. Efter det kommer vi vara hemma med goa vänner och äta lite gott. Alla har barn och vi har många djur, så vi är inte så mycket för fyrverkerierna."
Vad hoppas du på 2024? "Fred på jorden och ett roligare år än det som varit. Kunna känna att man är tillbaka, leva lite mer vanligt och resa. Att vi får hålla oss friska och att det blir en fin sommar, i år var det ingen höjdarvärme direkt."

undefined
Christian Ryning.

Christian Ryning
Hotellägare i Hultsfred
Hur firar du nyår? "Min släkt kommer ner och ska fira nyår här, så det blir trevligt. Maten har jag inte planerat ännu, men det blir en härlig meny."
Vad hoppas du på 2024? "Fred på jorden."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!