Jesper Mårtensson står i den rosa volontärtröjan, med en grön väst ovanpå. Han och några av de andra volontärerna står precis bredvid banan och kollar på ett av heaten i Semesterracet. Samtidigt som de jobbar på banan. Endast 14 år gammal gör han sitt första år som funktionär. Däremot har han varit på Semesterracet i Vimmerby nästan varje år sedan han föddes. Hans pappa är också volontär och har varit det sedan innan Jesper fanns. Det var där, på plats i publiken tillsammans med sin mamma, som Jespers engagemang väcktes.

I år var första året han fick vara med pappan nere på banan. Året när man fyller 15 är första gången som någon kan utbilda sig och få licens som volontär, något Jesper gjorde direkt. 15, det blir han inte förrän i september.

– Det kändes naturligt att bli volontär och bra att kunna hjälpa till.

Artikelbild

| Jesper Mårtensson är den yngste att jobba på semesterracet.

Nu är han den yngste volontären på plats. Något han själv inte tänker så mycket på.

Han rekommenderar andra att söka sig till att bli volontärer. Det är kul, och det är alltid bra när det finns fler som vill engagera sig, menar han.

– Här inne vid banan får man mer adrenalin än vad man får i publiken. Man kommer närmare allt, det blir en annan känsla, säger Jesper Mårtensson.

– Så länge jag orkar och har viljan kommer jag fortsätta med det här.

Siffrorna är åter på plats när det är dags för nästa heat att starta. Jesper kollar på starten, är fokuserad och redo för sitt jobb.