Intresset för att uppleva äkta småländsk julkänsla i Vimmerby ökar – både bland turister och bland kommuninvånarna själva. Det har också gjort att antalet julrelaterade evenemang runt om i kommunen har ökat rejält.

Under namnet Jul i Astrid Lindgrens Vimmerby samordnar och marknadsför turistbyrån dessa.

– Vi kan verkligen erbjuda ett digert utbud i vår kommun. Många är väldigt duktiga på att arrangera saker i juletid, berättar Emelie Madsen på Vimmerby turistbyrå.

Turistbyrån har sammanställt en julkalender – en guide som dag för dag visar de julevenemang man kan uppleva i Vimmerby kommun.

Varför tror du att just Vimmerby lockar folk i juletid?

– Mycket handlar ju så klart om Astrid Lindgren. Ingen har väl beskrivit julen så levande och fint som hon?

Och ofta handlade det ju om julen i hennes böcker – både Emils, Pippis, Lottas, Ronjas och Bullerbybarnens får vi uppleva.

– Med sin småstadscharm kan Vimmerby erbjuda människor att uppleva den där äkta småländska julkänslan. Sedan har många av arrangörerna verkligen hakat på och skapar evenemang i samma anda och med kvalitet, säger Emelie Madsen.

– Vimmerby erbjuder en härlig blandning av upplevelser, jul-/adventsmarknader, julbord, åka med häst och vagn, julhandla i småstadscharmen, öppna caféer, julkonserter samt en hel del andra stämningsfulla julupplevelser.