Julstämningen lockar allt mer

Allt fler söker sig till Vimmerby för att uppleva julstämningen så här veckorna innan dopparedagen. ”Tillsammans erbjuder våra duktiga arrangörer ett digert utbud”, säger Emelie Madsen på Vimmerby turistbyrå.

Tomarmarknaden är bara en av många välbesökta evenemang i Vimmerby i juletid.

Tomarmarknaden är bara en av många välbesökta evenemang i Vimmerby i juletid.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2018-12-05 14:30

Intresset för att uppleva äkta småländsk julkänsla i Vimmerby ökar – både bland turister och bland kommuninvånarna själva. Det har också gjort att antalet julrelaterade evenemang runt om i kommunen har ökat rejält.

Under namnet Jul i Astrid Lindgrens Vimmerby samordnar och marknadsför turistbyrån dessa.

– Vi kan verkligen erbjuda ett digert utbud i vår kommun. Många är väldigt duktiga på att arrangera saker i juletid, berättar Emelie Madsen på Vimmerby turistbyrå.

Turistbyrån har sammanställt en julkalender – en guide som dag för dag visar de julevenemang man kan uppleva i Vimmerby kommun.

Varför tror du att just Vimmerby lockar folk i juletid?

– Mycket handlar ju så klart om Astrid Lindgren. Ingen har väl beskrivit julen så levande och fint som hon?

Och ofta handlade det ju om julen i hennes böcker – både Emils, Pippis, Lottas, Ronjas och Bullerbybarnens får vi uppleva.

– Med sin småstadscharm kan Vimmerby erbjuda människor att uppleva den där äkta småländska julkänslan. Sedan har många av arrangörerna verkligen hakat på och skapar evenemang i samma anda och med kvalitet, säger Emelie Madsen.

– Vimmerby erbjuder en härlig blandning av upplevelser, jul-/adventsmarknader, julbord, åka med häst och vagn, julhandla i småstadscharmen, öppna caféer, julkonserter samt en hel del andra stämningsfulla julupplevelser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!