Klart med ny lokal för studentbalen

När ishallen renoveras får gymnasiets bal maka på sig. I går blev det dock klart att festen istället kommer hållas i idrottshallen.

Ida Granqvist, Julia Johansson, Elin Ödgård och Elna Anckarman ingår i balkommittén (där även Linnéa Brose och Patricia Gustavsson är med) som nu har klart med ny lokal för årets bal.

Ida Granqvist, Julia Johansson, Elin Ödgård och Elna Anckarman ingår i balkommittén (där även Linnéa Brose och Patricia Gustavsson är med) som nu har klart med ny lokal för årets bal.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2019-01-15 13:50

Studentbalen i Vimmerby har under ett antal år dragit mycket publik till festligheterna i ishallen. Men den 11 maj, då årets bal hålls, blir det i en ny lokal eftersom ishallen ska renoveras.

Fram tills i går har gymnasiets balkommitté stått lokallös, men nu har det löst sig. Ny plats blir idrottshallen i Vimmerby, vilket Dagens Vimmerby var först att rapportera om.

Inte en optimal lösning, enligt Elin Ödgård i Vimmerby Gymnasiums balkommitté, men den bästa möjliga utifrån förutsättningarna.

– Vi har spånat och kollat, men inte hittat någon bättre lokal. Vi har snackat om bollhallen på Ceos och till med om tomma industrilokaler, men problemet är att det saknas läktare, säger hon.

Förra året var det 114 deltagare och över 700 åskådare som var på balen, men så många kommer inte få möjlighet att bevittna festligheterna i år.

– I idrottshallen får vi totalt ta in maximalt 750 personer på läktare och golv, så vi har lite jobb framför oss för att lösa det på bästa sätt, säger Elin Ödgård.

– Vi kommer släppa förköp senare under våren, och då är det först till kvarn som gäller.

Hur känns det för er?

– Lite både och. Nu är det skönt att lokalfrågan är löst och att vi vet vad som gäller, men visst känns det lite tråkigt eftersom det är vår bal och att alla som vill se den kanske inte får möjlighet till det. Samtidigt är det inte mycket att göra åt, en bal kan ju inte sätta stopp för hela renoveringen av ishallen, säger Elin.

Hittills har ett 50-tal par anmält sig till årets bal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!