Kommunen hyllar VIF:s nya aktivitet

Under Bullerby Cup kommer Vimmerby IF arrangera ett tre dagar långt aktivitetstorg utanför rådhuset i centrala Vimmerby. ” Ett jättebra initiativ”, säger Carina Östh på kommunens näringslivsenhet.

Bullerby Cup-generealen Leif Carlsson och hans Vimmerby IF levererar nya idéer inför sommaren.

Bullerby Cup-generealen Leif Carlsson och hans Vimmerby IF levererar nya idéer inför sommaren.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-06-25 11:30

Fotbollsturneringen Bullerby Cup drar årligen tusentals spelare, ledare, föräldrar och andra besökare till Vimmerby. I år arrangeras den 43:e upplagan av turneringen 25–28 juli, och torsdag-lördag under spelveckan står arrangerande Vimmerby IF även för ett aktivitetstorg som kommer vara beläget på det så kallade Rådhustorget i centrala Vimmerby.

– Vår tanke med det hela är att vi vill skapa ett mervärde för besökare under tiden de är i Vimmerby. När de inte är på fotbollsplanerna ska vi försöka lotsa dem till aktivitetstorget istället, berättar cupgeneralen Leif Carlsson.

– Vi vill visa att Vimmerby har mycket mer än bara fotboll att erbjuda. Bland annat kommer turistbyrån flytta ut delar av sin verksamhet på torget, och vi hoppas även att andra föreningar, kommunen och handeln hakar på, säger han.

Från Vimmerby kommuns sida är man odelat positiv till Vimmerby IF:s idé.

– Det är ett jättebra initiativ som går helt i linje med våra ambitioner att möta folk när de är på plats här i kommunen och hur vi jobbar med Allas Vimmerby. Vi kommer finnas på aktivitetstorget med en monter och ta vara på den möjlighet som ges i och med alla besökare, säger Carina Östh på kommunens näringslivsenhet.

– Jag har fått positivt gensvar från politiken och hoppas även få med vår HR-avdelning på tåget. Det här är ett nytt koncept som jag verkligen tror och hoppas har möjlighet att kunna växa och utvecklas, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!