Emma Blixt och några av hennes vänner drog igång begagnatmarknad för barn 2017, med marknader vår och höst. Intresset har varit minst sagt stort från allmänheten. På begagnatmarknaderna lämnar säljarna in sina kläder och prylar och arrangörerna sköter försäljningen. Och gensvaret från allmänheten har varit minst sagt stort – köerna har ringlat långa i Folkhögskolans gymnastiksal.

– Jag tror att det gått så bra för att det inte är en loppis, folk verkar gilla konceptet med att det är som att handla i en secondhandbutik. Självklart också för att det ligger i tiden, de flesta gillar att återanvända istället för att köpa allt nytt. Och så passar det alla som har barn, och det är många bra grejer, säger Emma Blixt.

Nu i helgen är det dags för vår- och sommarförsäljningen och då testar arrangörerna att utvidga begagnatmarknaden till två dagar. Skälet till det är att trycket har varit hårt under den dag man haft öppet, samtidigt som det blivit grejer över.

– Vi tror det här kan fördela flödet bättre. Och på söndagen kommer nästan allt att säljas för halva priset. Nytt för i år är också att sport- och fritidsbiblioteket kommer att vara på plats för att ta emot prylar. Man kan komma förbi med vad som helst, en boll, frisbee, innebandyklubba eller fotbollsskor – och bidra till att alla i vår kommun får möjlighet att utöva fritidsaktiviteter. Det känns jättebra och spännande att se utfallet.