– Vi kan inte styra över vädrets makter och det kom folk trots allt, säger Magnus Frodig, en av arrangörerna från IFK Tuna, på eftermiddagen när marknaden just håller på att packas ihop och det sker en omladdning inför kvällen.

Trots regnet som föll över Tuna en större del av dagen så uppskattar arrangörerna att det kom runt 1000 personer på marknaden som hade ett 15-tal knallar och lika många utställare.

På kvällen tändes kulörta lampor upp runt dansbanan och folk i alla åldrar samlades på området. Vid 23.30-tiden på kvällen så beräknade man ha ungefär 420 besökare.

Artikelbild

| Rayday spelade sin avskedskonsert på Tuna Baluns.

Amanda Lindström och David Törnkvist från Spångenäs var två av besökarna på kvällens fest.

– Det är första gången vi är här på Tuna Baluns. Vi är här för att se Rayday, berättar David Törnkvist.

– Det är kul när alla samlas så här, säger Amanda Lindström.

Kvällens uppträdande drog igång med Silvervoice och fortsatte sedan med en dansuppvisning av Vimmerby Sportdansklubb. Vid 21-tiden så var det plats för Per-Melkerz på scen, en duo som bjöd på en timme lång underhållning med främst irländsk musik. Publiken var inte sen att haka på bandets glada energi och snart dansades det ringdans till "Whiskey in the jar" på dansbanan.

Artikelbild

| Arrangörer av Tuna Baluns från IFK Tuna och Tuna bygdegårdsförening. Från vänster: Leif Gustafsson, Jeanette Gustavsson, Staffan Gustafsson, Sandra Klebe, Ulf Svensson, Sten Nilsson, Evabrith Nilsson, Magnus Frodig Thomas Hjelm, Christer Thunfjärd, Simon Pettersson, Mona Gustafsson.

Kvällens final stod Rayday för. Öppningslåten "The Final Countdown" av Europe passade ovanligt bra då konserten var utlyst som Raydays sista. Bandet hade med sig publiken från starten och körde på med både egna låtar och covers.