M: "Kan fokusera på politiken igen"

Moderaterna i Vimmerby tog emot beskedet om Ingela Nilsson Nachtweijs avgång som kommunalråd med blandade känslor.

Marie Nicholson

Marie Nicholson

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2019-10-10 13:50

– Vi är ledsna för alla som drabbats av denna affär. Arbetet med att återfå en god arbetsmiljö kommer att fortsätta. Vi känner dock förtröstan i att vi nu inom Alliansen återigen kan fokusera på politiken och de stora utmaningar som Vimmerby står inför, skriver Moderaterna i Vimmerby i ett pressmeddelande undertecknat av Marie Nicholson, Tomas Peterson och Niklas Gustafsson.

Har relationen mellan Centerpartiet och Moderaterna skadats av det här?

– Det är klart att det har skadat vår relation. När vi först gick ut och krävde Ingela Nilsson Nachtweijs avgång var vi medvetna om att det kunde leda till att Alliansen inte skulle hålla samman. Vårt mål har dock alltid varit att hålla ihop och i nuläget känner jag att vi har gjort det. Det känns hoppfullt att vi har klarat oss igenom något så svårt, men visst krävs det arbete framöver när det gäller tilliten mellan partierna, säger Marie Nicholson som tilldelades posten som kommunstyrelsens förste vice ordförande efter valet, men sedan en tid tillbaka är föräldraledig och har lämnat sitt uppdrag till partikollegan Niklas Gustafsson.

I väntan på att Centern ska utse en ny kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande är det Niklas Gustafsson som står näst på tur i ordningen att gå in som ersättare på posten och leda det dagliga arbetet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!