Vimmerbyelevernas idé vann juryns hjärta

Melker Johansson och Ellen Thunberg går båda på Vimmerby gymnasium. Deras UF-företag vann pris i samband med Idénästet i Västervik.

Melker Johansson och Ellen Thunberg från Målilla som går på Vimmerby gymnasium prisades för deras företagidé. Deras produkter började säljas på torsdagen.

Melker Johansson och Ellen Thunberg från Målilla som går på Vimmerby gymnasium prisades för deras företagidé. Deras produkter började säljas på torsdagen.

Foto: Filip Gustafsson

Vimmerby/Målilla2018-11-22 14:00

Under onsdagen arrangerade Ung Företagsamhet Idénästet där eleverna får marknadsföra sina företagsidéer inför en jury från näringslivet som bedömer dess bärkraft. Drygt 100 elever i 24 UF-företag från Hultsfred, Vimmerby och Västervik deltog.

Smålandseken UF med Målillaungdomarna Melker Johansson och Ellen Thunberg, som går teknik- respektive samhällsprogrammet i Vimmerby var två av deltagarna.

Hur var det att stå inför en jury?

– Först var det lite nervöst men de är så fantastiskt duktiga och positiva, så de gjorde att man blev lugn. Det gick jättebra för oss, säger eleverna.

I företaget säljer de massiva designprodukter i ek.

– Vi säljer skärbrädor och uppläggningsfat. Hela vår produktion sker inom en radie på två mil.

Hemma i Målilla har Melker en snickeriverkstad som kommit väl till användning. Företagsidén har egentligen sin upprinnelse i att han tidigare gjorde en julklapp till sina föräldrar.

– Vi tittade på om vi kunde utveckla det och göra något riktigt bra.

En bedömning som juryn delade då deras företag var ett av fyra som fick en prischeck på tusen kronor.

– Det var otroligt häftigt och en fantastisk känsla att få lite energi och veta att man är på rätt spår, beskriver Melker Johansson.

Pengarna kommer väl till pass då produkterna nu ska börja säljas och man är inne i en marknadsföringsfas.

Hittills är julmarknaden i Skälby och i Vimmerby inbokade. UF-företaget är tänkt att läggas ner i maj men duon grunnar redan nu på att fortsätta sälja sina produkter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om