Dagen planeras till den 18 augusti.

– Det har gett en positiv effekt för alla föreningar, säger Leif Svensson som är aktiv i hembygdsföreningen.

– Det är roligare att hålla på när vi är flera, vi har ett bra samarbete, säger Peter Hultqvist, ordförande i hembygdsföreningen.

Det är Frödinge hembygdsförening, Frödinge bygdegårdsförening, Frödinge-Brantestad Sportklubb (FBSK), Frödinge-Locknevi LRF-avdelning, Frödinge biodlarförening, Frödinge skytteförening och kyrkan i Frödinge som alla är med och arrangerar dagen.

– Vi visar upp vad vi har här. Det kommer finnas en mat- och hantverksmarknad, en backluckeloppis, veteranfordon och skjuthallen kommer att vara öppen. I år är det många utställare som har textilier i olika former, berättar Gunnel Ståhl från hembygdsföreningen.

– Vi kommer att inviga och visa de nya solcellerna som finns på bygdegården, berättar Curt Tyrberg från bygdegårdsföreningen.

Dagen brukar locka ett 500-tal besökare, både från Frödinge och utifrån.

– Det kommer mycket hemvändare. Det är också ett bra sätt att visa för nyinflyttade vad som finns i Frödinge, säger Gunnel Ståhl.

– Vädret spelar stor roll för hur många som kommer.

Musikunderhållning under dagen kommer trubaduren Matts Hansson att stå för. I bygdegården kommer Johanna Sivertsdotter att ha fotoutställning.

– Vi vill att människor ska träffas och trivas, det är därför vi arrangerar det här, säger Peter Hultqvist.