Många fyndsugna samlades

I helgen var det begagnatmarknad i Vimmerby Folkhögskolas idrottshall. Många tog chansen att fynda barnkläder och leksaker och samtidigt bidra till att minska konsumtionen genom att köpa begagnat.

6 april 2019 19:00

Det är Emma Blixt, Sara Rundberg, Johanna Krantz och Linda Ogebrink från Vimmerby som står bakom arrangemanget som vuxit hela tiden och är inne på sitt tredje år.

– Det är femte gången som vi kör och konceptet har verkligen satt sig. Det strömmade in folk när vi öppnade på lördagsmorgonen. Sedan har det avtagit något, men det finns fortfarande massor av saker kvar, säger Linda Ogebrink.

Hur ser upplägget ut?

– Jämfört med en vanlig loppis där alla står vid var sitt bord och säljer så samlar vi in alla grejer och delar upp efter storlekar så det blir lättare för kunderna att hitta rätt. Sedan märks alla varor upp och säljaren sätter sitt pris. Det som säljs får säljaren 80 procent av summan på. Det som blir över väljer en del att låta oss skänka till välgörande ändamål, men man kan även få tillbaka sina grejer, säger Linda Ogebrink.

– Det känns bra att göra en sådan här grej och bidra till att minska konsumtionen i samhället. Det finns mycket fina kläder och leksaker som folk har hemma som inte används så det känns bra att de kommer till användning igen, säger Emma Blixt.

Den här upplagan av begagnatmarknaden hade 60 säljare och nytt för i år var även att man hade öppet på söndagen med halva priset på allt.

– Jag tycker det är kul att se kunder komma tillbaka från år till år. En mamma kan komma som gravid ena året och köpa mammakläder. Nästa är hon tillbaka med en bebis i famnen och köper kläder, säger Sara Rundberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa