Mångmiljonsatsar på äventyrspark

En med svenska mått mätt unik äventyrspark tar under våren form utanför Södra Vi och ska via en investering på 12,3 miljoner kronor bli Vimmerby Adventure Park.

En skiss på hur Vimmerby Adventure Park kommer att se ut.

En skiss på hur Vimmerby Adventure Park kommer att se ut.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-03-17 17:00

Det är parken som från början hette Lilla Lilla Landet och senare blev Nils Holgerssons Värld som nu byter inriktning totalt. Peter-Anner Hendrix med familj har drivit anläggningen i nio år och låter nu sonen Sven Hendrix få fria händer som marknadschef.

– Vi har haft höghöjdsbanor och linbanor i parken tidigare, men gör nu en satsning på att byta till den inriktningen helt. Under namnet Vimmerby Adventure Park ska vi bygga en helt ny och för Sverige unik anläggning med en höghöjdsbana med 52 hinder och en högsta nivå på 16 meter samt ett system med 14 linbanor på totalt över en kilometer, säger Sven Hendrix.

Säkerheten kommer att vara högsta prioritet på anläggningen vilket medför en del kostnader.

– Vi har anlitat ett belgiskt företag som kommer att bygga efter EU-normer. De svenska kraven är inte tillräckligt höga för det vi vill göra. Den totala kostnaden beräknas hamna på runt 12,3 miljoner kronor, säger Sven Hendrix.

Parker av det här slaget finns på andra platser runt om i Europa och Sven Hendrix har stora förväntningar på den nya anläggningen.

– Det är något som ska passa hela familjen och alla åldrar. Vi kommer ha en lägre bana för de allra minsta och olika nivåer på höjd och svårighetsgrad på den stora banan. Den kommer både vara fysiskt utmanande och den som vågar ge sig på den högsta nivån på 16 meter kommer att få en riktig adrenalinkick, säger Sven Hendrix.

Parken är tänkt att öppna i slutet av juni och bygget ska igång så fort tjälen släpper.

Sven Hendrix är marknadschef på Vimmerby Adventure Park.
Sven Hendrix är marknadschef på Vimmerby Adventure Park.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!