Här kan du fira Valborg – med brasor

Våren firas in på olika håll kring Vimmerby och Mariannelund – med och utan brasa. Eldningsförbud i Jönköpings län, men fritt fram för eldar i norra Kalmar län, än så länge.

Peter Göransson håller vårtalet vid Valborgsfirandet vid Nossen.

Peter Göransson håller vårtalet vid Valborgsfirandet vid Nossen.

Foto: Bertil Andersson

Vimmerby/Mariannelund2019-04-28 10:00

Eldningsförbud infördes i veckan i hela Jönköpings län, vilket även inkluderar Valborgseldar, om inte dispens getts. I Vimmerby kommun och norra Kalmar län hoppas man på den nederbörd som utlovats av SMHI och inget eldningsförbud gäller i dagsläget.

– Det blir ett nytt möte på måndag, och då kan det bli ett annat beslut, säger Ola Ståhlgren, räddningschef i beredskap i Vimmerby.

I Vimmerby blir det vårfirande vid Nossen, där Peter Göransson vårtalar.

– Dessutom blir det underhållning, och vi håller baren stängd eftersom det är ett familjefirande där alla ska trivas, säger Hampus Thorstensson, ny ägare till Vimmerby Camping.

I Storebro planerar man att elda som vanligt – ute på vattnet.

– Som det ser ut nu hoppas vi kunna göra det utan problem. Johan och Gunilla Sigvardsson och Storebrokören står för musiken och årets vårtal hålls av kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij, säger Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF.

I Djursdala blir det traditionellt Valborgsfirande på Lindstorps kulle. Djursdalabördige författaren Samuel Karlsson vårtalar och Södra Vi kyrkokör sjunger in våren.

I Mariannelund hålls vårtal av Roger Olofsson och sång av folkhögskolans kör är bokad. I Ingatorp hålls vårtal av Miriam Wredén Klefbeck och Svante Sigurdsson sjunger och spelar. I Hjältevad hålls vårtal av Markus Klefbeck och det blir musikunderhållning av Fredrik Anckarman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!