– Det gäller antal personer, men många jobbar deltid, exempelvis skolungdomar som jobbar varannan helg ingår i det, men vi tror att det kan bli ännu fler anställda, säger Dennis Dahlin.

Han driver Ica Supermarket i Vimmerby tillsammans med sambon Frida Hamrin sen snart två år tillbaka. Nu är de i hamn med en stor investering och satsning för att förnya butiken som genomförts i två etapper.

– I april i fjol började vi med frukt- och grönt som vi ungefär fördubblat. I år har vi fortsatt med att byta kylar och frysar och vi har också bytt ut klimatanläggningen i butiken. Det gör att vi ligger före det nya EU-kravet som införs nästa år, säger Dennis Dahlin.

Både han och sambon Frida Hamrin har tidigare arbetat som anställda i en Ica Maxi-butik. När Supermarket i Vimmerby blev till salu tog de vara på möjligheten.

– Vi såg stor potential i butiken och i Vimmerby, även om konkurrensen är hård. Nu känner vi uppskattningen från kunderna som ett starkt kvitto på det vi gör, säger Frida Hamrin.

Ägarnas ambition är att fortsätta att satsa och utveckla sin verksamhet i Vimmerby.

– Vi är inte såna som sätter sig och är nöjda med att det löper på. Vi gillar att ligga i framkant och då passar Vimmerby bra med positiv anda, duktiga företagare och en stark vilja till fortsatt utveckling.