Musikkväll för unga Tunabor

Quiz, fika och spontana uppträdanden. På torsdag är det premiär för kulturkvällar på Knastorp Kaffe o Kultur, denna gång för den lite yngre målgruppen.

Arrangörerna  Alva Larsson ,Elvira Källåker, Kicki Willysson och Emilia Oskarsson hoppas att musikkvällen ska bli välbesökt.

Arrangörerna Alva Larsson ,Elvira Källåker, Kicki Willysson och Emilia Oskarsson hoppas att musikkvällen ska bli välbesökt.

Foto: Johanna Heed

Vimmerby2019-07-15 18:00

– En dag kom de hit och fikade, och då bestämde jag mig för att fråga vad de tänkte om att anordna en kväll för deras målgrupp.

Det berättar Kicki Willysson som äger Knastorp Café och Kultur. Hon har drivit caféet i Tuna i fyra år och anordnat många kulturevenemang för gästerna som kommer på besök, dock aldrig för den lite yngre målgruppen. När Alva Larsson, Elvira Källåker och Emilia Oskarsson en dag kom förbi på en fika väcktes idén till att skapa något för barn i deras ålder, 10 till 15 år. De pratade ihop sig och nu på torsdag är det dags.

– Tjejerna har satt ihop ett musikquiz och så kommer vi att ha en öppen scen med tillgång till både gitarr och piano för den modige som framföra en sång, dikt eller historia.

För att nå ut till målgruppen så har Kicki Willysson och hennes medarrangörer försökt sprida informationen på sociala medier och genom att sätta upp lappar. För att locka gästerna har de även anpassat menyn i caféet och valt att ha fri entré hela kvällen berättar Kicki Willysson. Syftet med evenemanget är att göra något för de unga i och runtom Tuna.

– Jag vill ge mer fokus till barn och ungas kreativitet, bidra till deras skapande utan rammar och mallar om hur något ska vara eller blir. Det är något jag brinner för.

Torsdagens musikkväll för unga blir ett test för att se hur stort intresset är för sådana evenemang. Blir det välbesökt är det dock möjligt att det blir fler tillfällen menar Kicki Willysson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!