Nattklubben ändrar om sitt koncept

Kharma satsar på ett lite nytt koncept. I höst och vinter kommer nattklubben att fokusera fullt ut på lördagar som festkvällar.

Christoffer Novratidis driver Kharma i Vimmerby som kommer att fokusera på lördagar som festkvällar framöver.

Christoffer Novratidis driver Kharma i Vimmerby som kommer att fokusera på lördagar som festkvällar framöver.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2019-09-20 06:00

Christopher Novratidis har drivit nattklubben Kharma i sex år och har i regel haft öppet sent även på fredagar. Men den här säsongen är det fullt fokus på lördagar som gäller på etablissemanget.

–  Jag har insett att det inte är ekonomiskt försvarsbart att ha öppet till klockan två på fredagar. Tidigare har vi haft restauranggäster på tidiga fredagskvällar, men sedan fått stå med personalen sysslolös i ett par timmar tills de som vill gå ut dyker upp någon timme innan stängningsdags. Det funkar inte att ha det så i längden, säger Christopher Novratidis som drar slutsatsen att folk i allmänhet bara väljer att gå ut en kväll i veckan och då är det lördagar som gäller.

– Vi kommer att satsa på nattklubb på lördagar med en kväll i månaden där vi har event med artist. Sedan har jag funderingar på att utöka med ytterligare en kväll i månaden som byggs runt ett tema som till exempel schlager, nostalgi eller rock, säger Christopher Novratidis.

Artisterna till höstens första event är redan klara och det blir Albin Johnsén och Jakob Karlberg som framträder tillsammans lördagen den 28 september. Albin slog igenom 2014 med låten "Din Soldat". Jakob hade sin första stora hit 2015 med "Fan va bra". 

Hur resonerar du kring val av artister?

– Det är ekonomi som styr mycket där också. Det är mycket omkostnader utöver kostnaden för artisten så det gäller att hitta artister i en rimlig prisklass som samtidigt drar tillräckligt med publik så det kan gå runt, säger Christopher Novratidis.

Albin Johnsén ska spela tillsammans med Jakob Karlberg på Kharma lördag den 28 september.
Albin Johnsén ska spela tillsammans med Jakob Karlberg på Kharma lördag den 28 september.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!