Nu säljer Lasse campingen

Campingen vid Nossen kommer att säljas. Ägaren Lars-Göran Johansson har bestämt sig.

– Efter nästa säsong är det meningen att en ny ägare ska ta över, bekräftar han.

23 oktober 2018 06:00

Det innebär att en epok som inleddes hösten 2000 går mot sitt slut. Då köpte Lars-Göran Johansson tillsammans med en kollega campingdelen vid Nossen av Vimmerby kommun.

– Första säsongen var sommaren 2001, säger han.

Efter ett par år tog han över ruljangsen på egen hand och har drivit Vimmerby Camping med stort personligt engagemang sedan dess. Rent av så stort att han fått epitetet "Lasse på Nossen".

Tidigare var både campingen och badplatsen i kommunens ägo och driften av campingen arrenderades ut. I slutet av 1990-talet beslutade kommunen att sälja campingen. Badplatsen är dock alltjämt kommunägd och öppen för allmänheten. Under de snart 19 åren i privat regi har mycket hänt vid campingen. I dag är den i varje fall till viss del öppen året runt. I år kommer exempelvis campingen att vara öppen i samband med "Novemberkåsan" i månadsskiftet november-december. Campingen har totalt uppemot ett 30-tal stugor i varierande storlekar. Verksamheten har också byggts ut med restaurang servicebutik och med en flytande bastu. Totalt finns nära 200 campingplatser med eluttag och 140 utan el.

Men nu känner Lasse Johansson att hans epok på campingen snart är över.

– Jag tänker köra en säsong till, sen är det meningen att någon annan ska ta över, säger han.

Det innebär att den 19:e sommaren ser ut att bli den sista.

– Hur roligt det än är, så känner jag nu att jag aldrig kan vara ledig på sommaren och det är något jag börjat sakna.

– Nu har jag köpt en husbil och tänker försöka åka runt lite i Sverige, kanske landa in och se hur mina kollegor i branschen har det, skrattar han.

Han har ännu inte gått i gång aktivt med någon försäljning. Men ändå finns det redan intressenter.

– Det finns flera som visar intresse att köpa anläggningen. De har hört ryktesvägen att jag vill sälja och tagit kontakt, men det har inte lett till något konkret ännu, säger Lars-Göran Johansson.

Han är noga med att han inte vill sälja campingen hur som helst.

– Det måste kännas rätt, att det är en köpare med lite omsorg för verksamheten och för Vimmerbyborna. Nossen ska ge invånarna något också. Vi har exempelvis satsat på valborgsfirandet. Det kostar lite grann, men jag tycker det är viktigt att anläggningen inte bara är till för campinggästerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa