Nu satsar man på stor sommarfest

I Västervik driver han nattklubben Palladium och arrangerar Löga Beach Party. Nu har Jesper Björkman bestämt sig för att satsa i Vimmerby. 1 juni är det dags för första upplagan av Vimmerby Parkfest.

16 april 2019 12:15

– En kväll fylld av glädje och musik.

Så beskriver festarrangören Jesper Björkman från Västervik sitt senaste projekt, Vimmerby Parkfest. Lördag första juni arrangeras den i Källängsparken i Vimmerby, och Jesper ser det första året som lite av ett provår.

– Vi ska testa och se hur det funkar i Vimmerby. Vi slår upp portarna på eftermiddagen och kör fram till klockan två på natten, berättar Jesper Björkman.

– Jag räknar med tre liveakter och en discjockey. Det ska bli en kul kväll och målsättningen är att bygga vidare och utveckla för varje år.

I Västervik är Jesper Björkman en välkänd person. Förutom att han driver Palladium och arrangerar Löga Beach Party sedan flera år tillbaka har han också dragit igång Fiefestivalen, en tvådagars musikfestival som kommer arrangeras på Bökensveds idrottsplats i Västervik i sommar.

Att just Vimmerby blev den första orten utanför Västervik för Jesper var ingen tillfällighet.

– Jag har länge haft en idé att testa att arrangera något i en annan stad. Vimmerby ligger geografiskt bra till, Källängsparken är riktigt fin och dessutom är det många Vimmerbybor som åker på de evenemang jag har i Västervik, säger han.

Publikmässigt är förhoppningen att mer än 1 200 personer ska komma på Vimmerby Parkfest det första året.

– Jag tror att vi har alla förutsättningar att dra igång något som kan leva vidare och växa, säger Jesper Björkman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa