Nu ska Bullerbyn säljas – igen

Astrid Lindgrens Värld fick inte ärva Mellangården, beslutade Allmänna Arvsfonden för någon vecka sedan. Nu ska huset ut på marknaden igen.

13 juni 2018 18:00

För ett år sedan deklarerade ALV att man ville pröva rätten att ärva Mellangården hos Kammarkollegiet, som bland annat varit inspelningsplats för Astrid Lindgrens klassiska filmer om Barnen i Bullerbyn. Försäljningen av den lilla röda stugan i Sevedstorp var ett dödsbo och stoppades efter att ha legat ute för öppen försäljning en kortare tid. Under den tiden hann Bullerbyhuset få rejält med uppmärksamhet i media. Ett stort antal intressenter hade anmält sig till, menar mäklaren.

– Inte så stort intresse som det blev. Framförallt hade vi väl inte väntat oss att medieintresset skulle bli så extremt stort, säger Susanne Gustafsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I maj beslutade Allmänna Arvsfonden att Astrid Lindgrens Värld inte ansågs ha tillräcklig koppling till bostaden för att ha rätten att ärva fastigheten. Nu gör mäklaren istället ett nytt försök att sälja Bullerbyhuset som läggs ut till försäljning inom kort. Susanne Gustafsson tror inte intresset har svalnat sedan i fjol.

– Gissningsvis är intresset lika stort nu som förra gången.

Prislappen är satt till 850 000 kronor, precis som för ett år sedan.

Är det en rimlig prislapp med tanke på att intresset blev så stort förra gången?

– Själva fastigheten är av ganska enkel standard, så tittar man på det är det ju rimligt. Det är väldigt svårt att bedöma vad någon är villig att betala för kulturvärdet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!