Ny upplaga av Frammis på gymnasiet

Nästa vecka kan Vimmerbys gymnasieelever få framtidstips på arbetsmarknadsmässan Frammis, som ordnas för sjunde gången. ”Det finns mer möjligheter i Vimmerby än många kanske tror”, säger Camilla Karlsson på Fabriken.

Eleverna på Vimmerby gymnasium får framtidstips på arbetsmarknadsmässan Frammis nästa vecka.

Eleverna på Vimmerby gymnasium får framtidstips på arbetsmarknadsmässan Frammis nästa vecka.

Foto: Bertil Andersson

Vimmerby2019-02-22 17:00

Ett 20-tal utställare finns på plats på Vimmerby gymnasium när det är dags för årets Frammis-mässa den 27 februari.

– Det är ett bra och blandat utbud med både utbildningsanordnare och företag, de flesta lokala men också några utifrån. Dessutom kommer bland annat Region Kalmar och polismyndigheten så det finns massor av möjligheter för ungdomarna att få svar på sina frågor och knyta nya kontakter, säger Camilla Karlsson.

Tidigare har arbetsmarknadsmässan varit öppen även för allmänheten, men nu riktar man sig enbart till gymnasiets drygt 500 elever från alla utbildningsinriktningar.

– Det är inte alla ungdomar som är medvetna om vilket utbud som finns i Vimmerby. Här finns många företag, och genom att träffa dem får man möjligheten att ta reda på vad som förväntas av en för att man ska kunna få jobb man är intresserad av. På en del arbetsplatser kan man kanske gå in i arbete direkt, till andra krävs studier.

Arrangörerna tror att framtidsmässan kan fungera som bollplank och idéväckare.

– På Frammis kan man få mera kött på benen vare sig man vill utbilda sig till ingenjör eller kolla sommarjobb. Kanske kan man få upp ögonen för möjligheten att flytta tillbaka till Vimmerby efter studier, när man ser vilka arbeten som finns här, eller upptäcker att man inte behöver flytta till någon större ort för att plugga utan faktiskt kan utbilda sig på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!