Nya Campuschefens utmaning

Campus Vimmerby ska utvecklas med fler program och kurser. Redan nästa år börjar den nya förskollärarutbildningen. Förra veckan fick Campus Vimmerby en ny chef, Mattias Nordqvist.

Mattias Nordqvist är ny chef för Campus Vimmerby och ser flera spännande utmaningar. Redan nästa år startas ett nytt program.

Mattias Nordqvist är ny chef för Campus Vimmerby och ser flera spännande utmaningar. Redan nästa år startas ett nytt program.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-11-13 06:00

– Det är min andra vecka på jobbet så jag har fullt upp med att sätta mig in i alla olika system, säger han.

Att jobba med utbildningsfrågor är inget nytt för honom. Det har han gjort i hela sitt yrkesliv. Både inom kommunal, statlig och privat sektor.

– Det blir en ny utmaning att jobba mer mot högskola och spännande att fortsätta att bygga upp Campus Vimmerby tillsammans med kommunen och näringslivet, säger han.

Campus Vimmerby bildar tillsammans med Hultsfred och Västervik Campus i Småland och erbjuder högskoleutbildningar på hemmaplan.

För närvarande är ungefär 100 studerande inskrivna vid Campus Vimmerby.

– Ett program som pågår just nu är grundskollärarprogrammet i samarbete med Högskolan i Karlstad. Vi har också en yrkeshögskoleutbildning till CNC-tekniker. Utöver det har vi kurser i pedagogik, psykologi, ledarskap och juridisk översiktskurs, säger utbildningskoordinator May Brorsson.

Nästa år startas ett nytt program. Det är utbildningen till förskolelärare som sträcker sig över 3,5 år och som ges av Linköpings Universitet i samarbete med Campus i Småland.

Den 26 november hålls ett informationsmöte om förskollärarutbildningen på Campus Vimmerby för intresserade studenter.

– Vi märker att det finns ett stort intresse för den här utbildningen. Vi har haft en liknande utbildning tidigare och den var väldigt populär så vi hoppas på många sökande, säger May Brorsson.

Den nya utbildningen kommer att bedrivas på samtliga tre orter inom Campus i Småland och ha 20 utbildningsplatser per ort.

– Utbildningen sker via videokonferens där studenterna kan se, höra och prata med föreläsaren.

– Den stora möjligheten med Campus Vimmerby är att man kan få en högskoleutbildning på hemmaplan utan att behöva ge sig i väg till annan ort, säger Mattias Nordqvist.

De tre kommunerna bakom Campus i Småland har nyligen antagit en vision om att utveckla Campus med fler utbildningar. Det är en vision som handlar om 15-talet program inom Campus i Småland plus fler kurser och yrkeshögskoleutbildningar.

– Vi vill erbjuda utbildningar som ligger i linje med näringslivets och arbetsmarknadens behov av kompetens. Sen gäller det också att inspirera nya studenter att söka de utbildningar som vi erbjuder. Chansen att få ett jobb efter avslutat utbildning är stor eftersom utbildningsutbudet bygger på näringslivets behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!