Nya evenemanget blir större än planerat

Motordagen på MX World var först tänkt som något betydligt mindre än vad det nu blir. För den uppsättning fordon som kommer visas upp nästa lördag kan man misstänka får det att vattnas i munnen hos många motorintresserade.

18 april 2019 08:00

Den 27 april har Villaägarna bakluckeloppis på Granngårdens parkering och Erikshjälpen har sin ”Eriksdag”. När Magnus Frodig, ägare av motormuseet MX World Collection, som ligger precis intill, fick höra talas om det ville han också hitta på något för att liva upp i området och hjälpa dem att marknadsföra sina evenemang.

– Vår tanke var att ställa upp och visa en rallybil utanför oss. Men det blev visst lite mer än så, säger Frodig och skrattar.

För när det blev klart med Alexander Anderssons rallybil ringde en kompis till honom och frågade om han också fick komma. Man pratade med speedwayföraren Joel Larsson, och visst var även han på.

– Sedan exploderade det. Massor med folk har hört av sig och nu är vi uppe i över 30 ekipage – hobbybilar, sportbilar, raodracinghojar, bilar för folkrace, rally, rallycross, banracing, drifting, dragracing, ja till och med ribbåtar. Och det kommer bli mer, säger Magnus Frodig.

Och vi pratar inte om vilka bilar som helst. Bland sportbilarna kommer besökarna bland annat kunna se såväl Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT och Lamborghini Huracan. Bland mycket annat finns också ett exemplar av roadracingvärstingen Yamaha YZF R1 M, en Volvo 240-dragracingbil, en Austin Mini 1971 med tillhörande husvagn Kipkuikin och en Allis Chalmers-traktor av 1948 års modell.

Även flera företag och föreningar, bland annat Dackarna och Solhester MK, kommer finnas på plats.

– Det måste vara en helt unik samling av fordon. Med det här intresset både hoppas och tror jag att Motordag på MX World kan bli något årligt återkommande. Förhoppningsvis kan vi även utveckla det till en heldag från tidig morgon och med avslutning med fest på kvällen, säger Magnus Frodig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa