Packade släp med stulna diskmaskiner

Tre män åtalades i dag för stölden av vitvaror och möbler i Vimmerby början av november. Nu har två av dem erkänt medan en av den fortfarande förnekar brott.

Släpkärran var lastad med stulna diskmaskiner och möbler när polisen stoppade de tre männen strax utan för Vimmerby.

Släpkärran var lastad med stulna diskmaskiner och möbler när polisen stoppade de tre männen strax utan för Vimmerby.

Foto: Polisen

Vimmerby2018-11-22 16:30

Den 7 november såg flera vittnen hur tre män bar ut inredning från Eken i Vimmerby. När bilen med släpkärra körde i väg följde ett vittne efter. Polisen var också larmad. Strax söder om Vimmerby fick polisen stopp på ekipaget. På kärran fanns diskmaskiner, två bord och en tavla. totalt värt 50 000 kronor. De tre männen, 25, 35 och 50 år gamla, greps, anhölls och häktades senare.

Den yngste erkände i ett tidigt skede sin delaktighet. 35-åringen erkände sin delaktighet i stölderna vid ett förhör som hölls så sent som i onsdags.

Enligt uppgifter i förundersökningsprotokollet har de två försökt kommunicera med varandra på häktet genom klotter på toalettväggen.

De två männen är hemmahörande i Hultsfreds kommun.Den tredje mannen, en 50-åring från annan ort, förnekar fortfarande att han skulle varit med vid stölden. Han uppger att han blev avsläppt i centrum och sen hämtad av de andra två.

Han erkänner dock olovlig körning, eftersom han körde när de stoppades. Alla tre åtalas för stöld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!