Partierna i Vimmerby nobbar Almedalen

Vimmerbys politiker nobbar Almedalsveckan. Inte något av de lokala partierna kommer vara officiellt representerat på plats. ”De båda valen har tagit mycket kraft”, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Almedalen 2018 var välbesökt - även av Vimmerby-politiker. I år kommer inget av våra lokala partier vara officiellt representerat under politikerveckan.

Almedalen 2018 var välbesökt - även av Vimmerby-politiker. I år kommer inget av våra lokala partier vara officiellt representerat under politikerveckan.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Vimmerby2019-06-26 13:00

På söndag drar Almedalsveckan igång i Visby. Under elva hektiska dagar samlas politiska partier, organisationer och näringsliv till, som arrangören själv beskriver det, ”världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor”.

De politiska partierna i Vimmerby har tidigare år varit flitigt representerade, men i år kommer inte något av dem officiellt finnas på plats på Gotland.

Den genomgående förklaringen till det är en form av baksmälla efter två val inom kort tid. Så här säger de:

Ingela Nilsson Nachtweij (C):

"Vi kommer inte att vara officiellt representerade. Jag var där i fjol men har inte möjlighet att närvara i år. Däremot har vi partimedlemmar som kommer vara på plats utifrån eget intresse och på eget initiativ."

Helen Nilsson (S):

"Vi hade uppe till diskussion om vi skulle sända någon, men landade i att inte göra det. Och att åka över en dag kände vi kanske inte ger så mycket. Efter de båda valen behöver vi nu landa i vår roll i Vimmerby kommun och hur vi ska föra vår politik framöver."

Marie Nicholson (M):

"Den lokala föreningen kommer inte organisera någon resa, men några medlemmar kommer åka dit privat och med Företagarna. Resan i fjol var väldigt givande men efter en tuff valrörelse kom EU-valet direkt därpå, så nu väljer vi att stå över."

Anneli Jakobsson (SD):

"Jag var på plats förra året, och det gav jättemycket. I år är jag tyvärr bortrest, och ingen annan från partiet kommer åka dit. Det känns som att vi måste vara lite lediga efter de två valen som tog mycket kraft."

Peter Fjällgård (V):

"Vänsterpartiet i Vimmerby kommer inte lägga någon energi på Almedalsveckan. Vill man åka dit gör man det själv, vilket jag tror att några medlemmar kommer göra. Lokalpolitiken i Vimmerby har inte så mycket med Almedalen att göra, så vi gör ingen central planering för det. Vi lägger vår kraft här hemma istället."

Gudrun Brunegård (KD):

"Vi kommer inte ha någon officiell representation, även om jag som utbildningspolitisk talesperson för partiet kommer finnas på plats under veckan. KD i Vimmerby har inte heller haft någon vana att skicka folk till Almedalen utan vi brukar satsa på de kommun- och landstingsdagar som partiet anordnar".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!