Polisens tillslag: Fann knark värt 50 000

Polisens specialgrupp slog till mot en bostad i Vimmerby. Där påträffades kokain och ecstasy till ett värde på drygt 50 000 kronor.

Lisa Koblanck är chef för polisens fokusgrupp inom Västerviks lokalpolisområde. I helgen slog gruppen till mot narkotikahandeln i Vimmerby och beslagtog knark värt minst 50 000 kronor.

Lisa Koblanck är chef för polisens fokusgrupp inom Västerviks lokalpolisområde. I helgen slog gruppen till mot narkotikahandeln i Vimmerby och beslagtog knark värt minst 50 000 kronor.

Foto: Karin Hertz/arkiv

Vimmerby kommun2020-02-11 18:08

– Det här är så pass mycket narkotika att det är köpt för att säljas vidare, men vi kan inte bevisa det eftersom vi inte har någon köpare, säger Lisa Koblanck, som är chef för Fokusgruppen inom lokalpolisområde Västervik.

Det är en liten grupp som är specialiserad på två områden, narkotika och trafik.

–  Det är områden som kräver specialkunskap och när det gäller narkotika jobbar vi civilt. Det är mycket narkotika i omlopp i hela lokalpolisområdet, säger hon.

I helgen spanade narkotikagruppen i Vimmerby och gjorde så småningom ett tillslag.

–  Vi jobbar utifrån underrättelseuppgifter vi får in och nu var det läge att spana i Vimmerby och sen blev det en husrannsakan som gav bra resultat. Vi påträffade nära 40 gram kokain och 60 tabletter Ecstacy i bostaden.

En Vimmerbybo i 25-årsåldern är misstänkt för narkotikabrott av normalgraden.

–  De här mängderna motsvarar ett straffvärde på runt 15 månaders fängelse. Men sen spelar den misstänktes bakgrund in, är han tidigare ostraffad blir det knappast fängelse utan bara villkorligt, säger hon.

Den beslagtagna narkotikan ska analyseras och vägas in korrekt hos NFC, Nationellt forensiskt centrum, i Linköping.

Lisa Koblanck uppskattar att värdet på den beslagtagna narkotikan ligger på drygt 50 000 kronor i konsumtionsledet.

–  Kokain ligger runt 1000 kronor grammet och Ecstasy på 200-225 kronor tabletten, säger hon.

Fokusgruppen jobbar över hela lokalpolisområdet och lär dyka upp i Vimmerby igen.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!