– Parken (Nils Holgerssons värld, red. anmärkning) är för stor att underhålla och därför valde vi mellan att stänga eller att satsa på något som vi tycker är roligt, säger Peter-Anner Hendrix, ägare av Vimmerby Adventure. I Peter-Anners fall är det klättring och höghöjdsbanor som han brinner för, intresset föddes för nio år sedan då han besökte en liten klätterpark. Med en satsning på 12,3 miljoner kronor så byggs flera olika banor på olika höjd, den högsta punkten i parken kommer att vara på 18 meter. Redan nu finns en linbana som löper över hela parken, och ytterligare en är planerad att uppföras.

– Vi behöver ungefär 5000 - 10 000 besökare per säsong för att gå runt på vår satsning, säger Sven Hendrix, son till Peter-Anner och verksam i företaget.

– Vi tänker att vi kan öppna redan i april och fram till oktober. Då blir det en rimlig målsättning, säger Peter-Anner.

Artikelbild

| Gustav Ewing testar höghöjdsbanorna på Vimmerby Adventure.

Under söndagen öppnade parken för sina första besökare trots att den inte ännu är helt färdigbyggd.

– Det kommer att bli den största klätterparken i Sverige. Den kommer vara helt färdig till den 1:a augusti och det kommer att finnas drygt 70 olika hinder, berättar Peter-Anner Hendrix.

Jesper Symreng som är på plats med sin son Hugo, säger:

– Det är jättekul. Jag tror att det kommer bli bra när det är helt klart.

Artikelbild

| Peter-Anner Hendrix menar att parken kommer att vara den största av sitt slag i Sverige.

Säkerhet ligger i fokus på Vimmerby Adventure park:

– Vi har ett säkerhetssystem som gör att man alltid sitter fast, man är alltid säker. Det spelar ingen roll om man är vuxen eller barn, ingenting får hända om man ramlar, säger Peter-Anner Hendrix.