Premiär på bokmässan för Fellke och Egerlid

Lokala författarna Jens Fellke och Helena Egerlid gör till helgen debut på bokmässan i Göteborg, tack vare sin bok "Den snälle världsmästaren".

Jens Fellke och Helena Egerlid signerar boken "Den snälle världsmästaren".

Jens Fellke och Helena Egerlid signerar boken "Den snälle världsmästaren".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby kommun2019-09-23 08:00

Boken släpptes i november ifjol och handlar om pingislegendaren Jörgen Perssons karriär. Författarduon från Rumskulla har turnerat land och rike runt tillsammans med huvudpersonen och marknadsfört boken på sistone.

– Det har varit väldigt roligt att följa med Jörgen. Nyligen var vi i Henån på Orust på västkusten och då kom 250 personer för att ta del av en föreläsning och få boken signerad. Som avslutning ger Jörgen publiken chansen att utmana honom i pingis och det var intresset stort för så det blev en sen, men väldigt rolig kväll, säger Jens Fellke.

Bokmässan i Göteborg börjar torsdagen den 26:e september och dit har trion fått en inbjudan.

– De visade intresse för att ha någon form av aktivitet så dels ska allmänheten få chansen att utmana Jörgen på pingis och dessutom ska Jörgen spela mot andra författare på mässan i en egen monter med ett specialbyggt bord där spelarna använder böcker som rack. Vi gör inte bara det här för att marknadsföra boken utan minst lika mycket för att lyfta pingisen som sport. Vi har fått draghjälp av att svenska spelare firat framgångar internationellt på sistone, så det känns bra, säger Jens Fellke.

 På mässan ska även Fellke och Persson inta scenen för ett samtal om snällhet som framgångsfaktor. Boken har för övrigt sålt slut den första upplagan och en andra är tryckt. På bokmässan deltar även Helena Egerlid i egenskap av Illustratör till en barnbok som heter Älgpappan och är skriven av Lisa Fransson.

Jens Fellke och Helena Egerlid ska delta på årets upplaga av Bokmässan i Göteborg.
Jens Fellke och Helena Egerlid ska delta på årets upplaga av Bokmässan i Göteborg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!