Pricksäkert på logfest: "Alltid kul att kasta"

För femte året i rad arrangerades dartturnering på Fjälster loge på lördagskvällen. Med runt 80 deltagande varav en är svensk mästare i dart så blev det en och annan fullträff.

25 augusti 2019 21:00

– Vi började i sommarstugan för över 20 år sen. Fler och fler ville vara med för varje år. Nu är det femte året som vi arrangerar i logen, berättar Roine Olofsson som tillsammans med sin fru Monica Olofsson arrangerar dart-turnering två gånger om året; en på våren och en på hösten.

– Många har upptäckt pilkastning efter att ha varit med här, säger Roine Olofsson.

Den här gången är det runt 80 anmälda, runt 15-talet är helt nya debutanter i sammanhanget.

– Det är nog det största antalet vi haft någonsin, säger Monica Olofsson.

I pausen mellan kvalomgång och semifinal bjöd det lokala bandet Misters and Sisters på underhållning i form av ett live-musikquiz.

Bland de tävlande fanns Andreas Harrysson från Målilla. Med tre SM-guld i bagaget är det inte mer än rättvist att han startar kvällens tävlingar med 250 i minuspoäng för att övriga amatörer ska ha en chans. Efter första kvalomgången står det dock klart att han tagit sig vidare till semifinalen.

– Det är alltid kul att kasta. Det var nervöst här med i dag, men det gick ju trots handikapp. Jag hade som mål att gå på plus, säger Andreas Harrysson.

I höst väntar närmast lag-VM i dart, sedan inleds det nya året med individuellt VM för Andreas Harrysson i januari.

Enligt Andreas Harrysson behövs det talang men framförallt mycket träning för att bli riktigt bra på dart. Bland kvällens 80 tävlande har han sett några stycken som har lovande kast.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Olsson

Ämnen du kan följa