– Totalt ligger vi där, jag har ingen exakt siffra för fredagen, men jag tror vi har slagit ett nytt rekord, säger Maria Wester på Åbro och ansvarig för öltältsfesten i Källängsparken.

Om torsdagen bjöd på extra varmt väder så det illa ut under sena eftermiddagen på fredagen.

– När det åskade och störtregnade kände man sig uppgiven, men sen klarnade det upp och då kom solen och folket liksom hand i hand, säger Maria Wester.

Artikelbild

| "En jättehärlig fest och jag tror vi slagit ett nytt rekord. Totalt har det varit över 3 000 på de två dagarna" säger en nöjd Maria Wester.

Redan runt 20.30 när vi besökte öltältet var det en hel del folk där för att lyssna på Kalle Sellbrink som spelade båda dagarna. Senare på kvällen tog No More Angel från Västervik över livemusiken. Då hade besöksantalet ökat markant.

– Folk bara strömmade till och det är så roligt att det är så blandat med folk och alla hade det väldigt roligt, säger hon.

Även om det enligt polisen var en hel del fylleri upplever hon att öltältsfesten var lugn.

– Det var jättebra stämning och alla hade jätteroligt och det var lugnt och inga bråk, sen fick några få i sig för mycket. Men är så nöjda och somnade med ett leende vid sex i morse, säger Maria Wester.