Projekt för medborgardialog höll stormöte

Under tisdagskvällen hölls det årliga strategiska mötet för konceptet "Allas Vimmerby" – en medskapande medborgardialog.

"Det vi behöver bygga vidare på som vi vill ha med i visionen är ett ökat förtroende mellan varandra, mellan kommunen." säger Jacob Käll om arbetet med projektets vision. Bilden är en arkivbild.

"Det vi behöver bygga vidare på som vi vill ha med i visionen är ett ökat förtroende mellan varandra, mellan kommunen." säger Jacob Käll om arbetet med projektets vision. Bilden är en arkivbild.

Foto: Sofie Olsson/arkiv

Frödinge2020-02-26 16:59

2015 startade kommunens social lokala utvecklingsstrategi-projekt (SLUS).

– Arbetssättet Allas Vimmerby är ett resultat av SLUSen. Det är för att vi ska få verkstad utifrån den strategin, säger Carina Öst, näringslivstrateg på kommunen.

I Allas Vimmerby ingår tio av kommunens tätorter. Varje ort har sin egen utvecklingsgrupp med representanter från näringsliv, föreningsliv och politiken.

Varje år hålls ett strategiskt möte där samtliga utvecklingsgrupper och kommunen samlas. I år flyttades det i och med den politiska turbulensen.

– Där vi är mer i storformat med grupperna blev det paus på i oktober. Det kände vi var bättre att ta när det var mer lugn och arbetsro, säger Jacob Käll (C), kommunstyrelsens ordförande. 

Men enligt Käll så stannade inte allt arbete av.

– Framförallt är vår utvecklingsavdelning ute och träffar folk i orterna och det har inte pausats. Det kan hända att vi har varit lite dåliga med att vara tydliga att arbetet fortgår.

Under tisdagskvällen var det dags för det uppskjutna strategimötet. Det hölls i Frödinge Bygdegård och på plats fanns drygt ett 50-tal deltagare.

Varför är projektet Allas Vimmerby viktigt?

– Det viktigaste är att skapa samarbete mellan engagerade medborgare och kommunen. En sak är att vi vågar vara förändringsbenägna, våga ta i de utmaningarna vi har, att vi göra något med utmaningarna och gärna i samverkan. Vare sig orterna, medborgarna eller kommunen klarar det var för sig, utan det behöver göras tillsammans, säger Käll. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!