Reflektioner från omvärlden

I onsdags kväll fick nästan hela världen plats i bygdegården i Frödinge. Sveriges Radios utrikeskorrespondenter berättade om sina upplevelser och om världsläget i Berwaldhallen, i Frödinge följde man med direkt via videolänk.

22 augusti 2019 21:58

Frödinge var en av tre platser i Sverige där man kunde se evenemanget direktsänt. På plats i Berwaldhallen som moderatorer för samtalen mellan korrespondenterna var Helena Groll, som man annars hör i P1:s Studio Ett, samt Pablo Dalence, radiojournalist. Utrikeskorrespondenter som har sina arbetsplatser runtom i hela världen bjöds upp på scenen i mindre grupper om cirka fyra personer. Samtal med olika teman; polarisering, stormakternas kamp i mellanöstern, Kinas nya räckvidd i världen, var bara några av kvällens ämnen. På plats i bygdegården i Frödinge var det ett 15-tal personer i början av kvällen, men arrangören Curt Tyrberg hoppades att ytterligare ett 15-tal skulle ansluta lite senare.

– Det är superintressant, jag lyssnar mycket på radion hela tiden annars. Det är kul att se ansiktet på de välkända korrarna Uddén, Sonnig och Sommarström, säger Birgitta Carlsson, som var på plats under kvällen.

– Det är imponerande att lilla Frödinge kan visa det här. Jag hoppas att det kan bli ett årligt återkommande evenemang, forsätter Birgitta Carlsson.

Jacob Käll är ordförande i Riksteatern Vimmerby:

– Vi visste inte hur det skulle bli, men det känns rätt bra. Vi hoppas kunna fortsätta med det här, så sätter det sig nog och fler folk kommer.

– Det är kul att höra utrikeskorrespondenternas egna reflektioner. Jag är förvånad över att de är ganska tydliga i sitt tyckande, säger Jacob Käll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Olsson