S och C om valet av Löfven

”Bra för Sverige och bra för Vimmerby”, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) om valet av Stefan Löfven till nygammal statsminister.

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) tycker att valet av Löfven är rimligt och bra.

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) tycker att valet av Löfven är rimligt och bra.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2019-01-18 17:00

Efter 131 dagar blev så Stefan Löfven statsminister. Daniel Nestor, S-ordförande i Vimmerby, förstår om det finns de som tycker att fyra månaders väntan är trams.

– Men det är så här demokrati funkar. Det är förhandlingar och det har behövts testas olika lösningar fullt ut. Men visst är det skönt att vi är i mål och jag tycker ju självklart att det är bra att vi får en S-ledd regering.

LÄS ÄVEN: "Det kommer att bli en utmaning"

Men det blir ju också eftergifter och en politik som är en bit ifrån den Socialdemokraterna vill driva?

– Det är inget drömscenario, men enda vettiga lösningen. Det bästa är att man gör upp över blockgränserna, det tror jag är nödvändigt om man ska få till långsiktighet.

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) är också nöjd.

– Det är ju inte vårt förstahandsval av statsminister, men Sverige behöver en regering. Annie Lööf har gjort en bra förhandling. Det blir många bra förslag som kommer från oss och som vi får med i den här uppgörelsen.

Båda tror att den nya regeringen kan påverka Vimmerby positivt.

– Den kommunala budgeten kommer att se lite annorlunda ut med den här regeringen, det blir ju en ändringsbudget som påverkar oss positivt. Nu tar ett hårt arbete vid för att förverkliga de 73 punkterna som är utlovade, men det har jag full tillit till att det blir bra, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

– Jag tror det blir lättare för kommunen framöver med en S-ledd regering, vi får bättre förutsättningar för att klara de utmaningar vi har framöver, säger Daniel Nestor.

Daniel Nestor (S) tror Vimmerby får bättre förutsättningar med S-ledd regering.
Daniel Nestor (S) tror Vimmerby får bättre förutsättningar med S-ledd regering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!